Кметът предлага по-високи санкции за преминаване на коли и паркиране в градинки и пешеходни зони

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (30)
14:28 / 07.10.2014
5685
Да се повиши санкцията за преминаване и паркиране на автомобили в градинки и пешеходни зони. Това предлага кметът на Варна Иван Портних с предложение до Общинския съвет.

Предложението на Портних е за промяна в Наредбата за обществения ред, член 31, т. 4, която гласи: "Забранява се движението и паркирането на МПС в паркове, алеи, детски площадки, зелени площи и пешеходни зони". В момента предвидената глоба е в размер от 50 до 500 лева. Кметът предлага да стане от 200 до 800 лева, съобщава Дарик.

Повишаване на санкциите цели степента на обществена опасност да придобие адекватно административно наказание, което да отговаря на степента на обществена опасност, както и на разходваните средства от общинския бюджет за поддръжка и развитие на зелената система на община Варна. С промените се очаква значително да се подобри обществения ред, превенцията на противоправните прояви и по-голяма сигурност за гражданите, мотивира се кметът.

Целта е да бъде осъвременена нормативната уредба, предвид настъпилите в обществените условия промени. Промените не са свързани с разходвани на бюджетни средства, се посочва още в предложението, което предстои да бъде разгледано в комисиите "Правна" и "Обществен ред и сигурност".


Виж коментарите (30)
Още новини от Новини от Варна:
Ремонт на тръбата за Варна спира движението в ключов участък на А...
Супер новина за всички малчугани във Варна!
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим пла...
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска гради...
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).