Кметът се похвали: Варна ще започне новата финансова година без задължения

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:37 / 03.11.2016
1200
"Благодаря на правителството, че Варна ще започне новата финансова година без просрочени задължения. Вчера Министерският съвет осигури 8 500 000 лв., с които възстановихме инфраструктурата в "Аспарухово" през 2014 г", сподели във Фейсбук кметът на Варна Иван Портних

И допълва: "Тогавашното правителство не ни осигури финансирането и всички разходи останаха за сметка на общината. Сега тези средства отново ще използваме за подобряване на градската среда. Само за година реализирахме два големи инфраструктурни проекта в "Аспарухово". Изградихме магистралния водопровод, който захранва част от квартала, Боровец и Галата. За целта от МРРБ бяха отпуснати 3,5 млн. лв. 

Приключи и първият етап от ремонта на охранителните канали с над 6 милиона от фонд "Солидарност" на ЕС. Така Варна стана първият град в страната, който успя да привлече средства директно от фонда. Работим по втория етап - покриване на каналите, създаване на нови пространствата - зелени площи, детски площадки, паркоместа. За целта сме предвидени 3,3 млн. лв. от общинския бюджет. 

Предстои да вложим още около 100 млн. лв. в квартала. Готови сме с проекти за изграждане на рибарско пристанище в местността Карантината, за разширяване на Аспаруховия парк и социализация на Аспаруховия вал. Предстои и пълна рехабилитация на основните пътни артерии - бул. " Народни будители", "Първи май", "Мара Тасева".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).