Кметът свика работно съвещание заради грипа

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:13 / 29.10.2009
465
Във връзка с увеличения брой на заболели от грип и други болести с грипоподобни симптоми, днес кметът на община Варна Кирил ЙОРДАНОВ свиква работно съвещание. В него участват ръководителите на РИОКОЗ, РЦЗ, големите болници и диагностично-консултативни центрове в общината, както и Инспектората по образованието в града. Заместник-кметът на общината доц. Д-р Христо Бозов ще оглави временен щаб по въпросите на грипа.

Утре предстои съвещание по същата тема с директорите на детските градини и училищата във Варна. Оперативният щаб ще има задължение всекидневно да получава и обобщава информация за здравословното състояние на децата в училищата и детските градини - брой заболели, отсъстващи, състояние на болните. При достигане на регламентираната 30-процентна граница за отсъстващи, ще бъде обявявана грипна ваканция, като ще се подхожда индивидуално към ситуацията във всяко детско и учебно заведение.

В 5 варненски болници са разпределени специални лекарствени средства за борба със заболяването. Те ще бъдат прилагани след изрична диагноза, поставена от личния лекар.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Още едно кученце от приюта в село Каменар беше осиновено по време...
Днес времето няма да е приятно: Какво ни очаква във Варна?
Това ли са новите властелини на центъра на Варна?
Варненци: Това е изключително опасно, може да пострадат деца
Тази красива къща във Варна дава име на градинка, в нея е било и ...
Кметът Коцев обеща да се възроди един от най-важните исторически ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).