Кметът тикал автобусните фирми към фалит

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
13:20 / 23.03.2012
4000
Цялата нерадостна картина в системата на градския транспорт във Варна лъсна на поредното заседанието на транспортната комисия към общинския съвет, която се оказа неспособна да реши нито един от проблемите, които бутат превозвачите към все по-големи загуби и потенциален фалит. Основният въпрос беше какво може да бъде направено, за да се стабилизират и общинската фирма "Градски транспорт", и частното дружество "Транстриумф холдинг", без да се вдига цената на автобусния билет. Още от самото начало на заседанието обаче лидерът на варненските социалисти Борислав Гуцанов даде ясно да се разбере, че всички възможни решения не са отговорност на съветниците, а на кмета Кирил Йорданов и неговата администрация. Дори и с неохота, представителите на ГЕРБ признаха, че това е точно така.

Поради липса на ефективен диалог с кмета и екипа му транспортните фирми все пак представиха пред съветниците идеите си за финансово оцеляване при билетче от 1 лв. От "Градски транспорт" поискаха разрешение да спрат да обслужват изцяло или частично общо 9 линии. Решение за това обаче може да вземе комисията по транспортни схеми към администрацията, която към момента на практика не съществува.

Далеч по-емоционална позиция взе шефът на частния превозвач "Транстриумф холдинг" Антраник Шакариян, който призова и съветниците, и администрацията да спрат протакането на решаването на проблемите им. "Вече не знаем на кой господ да се молим. Има ли комисия по транспортни схеми? Кой е възложител на дейността ни? Има ли договор между нас и общината?", попита риторично той. Шакариян подчерта, че в момента фирмите возят пътниците на добра воля, заради пълната юридическа мъгла във взаимоотношенията им с общината. В крайна сметка, с доста половинчат ангажимент от ГЕРБ, че въпросът ще бъде поставен до края на месеца на вниманието на кмета и служителите му, комисията беше закрита, без да вземе никакво решение по проблемите на превозвачите. Лидерът на БСП - Варна, Борислав Гуцанов коментира по този повод, че заседанието е показало пълната импотентност на сегашното управление на общината да взема решения.

Източник: в. Народно дело

Виж коментарите (1)

Още по темата (520):
22.04.2024 Ще могат ли варненци да купуват билети от контрольорите?
18.04.2024 "Градски транспорт" с информация за варненци
16.04.2024 Зам.-кмет: Биляна Якова е отговорна за милиони левове, изхарчени в ущърб на варненци!
16.04.2024 Местната власт във Варна с важно решение за "Градски транспорт"
16.04.2024 Чиновник във Варна твърди, че се саботира билетната система и се нанасят щети на бюджета на Общината
04.04.2024 Важно за всички варненци, които използват линия 9 от градския транспорт!
Още новини от Новини от Варна:
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина
Варненски блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).