Кметът запозна президента с приоритетите на Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:32 / 15.06.2017
1708
Кметът на Варна Иван Портних се срещна днес с президента на Република България Румен Радев. На официалната среща присъства част от екипа на държавния глава - Иво Христов - началник на кабинета на президента, Гълъб Донев - секретар по социални политики и здравеопазване, Цвети Тимева - секретар по Регионално развитие, Юлияна Димитрова - секретар по икономика и инвестиции, Николай Копринков - съветник вътрешна политика и гражданско общество, Илия Милушев, съветник по сигурност и отбрана, Ирина Гъркова - съветник по култура, духовно развитие и национална идентичност.

В срещата се включиха Христо Иванов, Пламена Маринова, Тодор Иванов и Коста Базитов - зам.-кметове на Община Варна. По време на визитата кметът Иван Портних запозна държавния глава с важните за града проекти - дейностите по създаването на двете икономически зони, социализацията на пристанището, превръщането на региона в образователен център - "Варна - град на знанието" и в дестинация за четири сезона. По време на срещата бяха обсъдени още младежките политики, събитийния календар, инициативите по повод титлата "Европейска младежка столица". Държавният глава сподели, че Варна е град и регион със стратегическо значение. "И това е не само в областта на икономиката, транспорта, туризма, морската индустрия, IT технологиите, културата, но и има размах на стратегическата перспектива. Това се дължи на факта, че успявате да привлечете и да развивате човешкия потенциал - младите хора, те са тази движеща сила", каза той.

По-късно по предложение на кмета Иван Портних, делегацията посети и пристанище Варна. Там гостите бяха посрещнати от председателя на Съвета на директорите на пристанището Димитър Атанасов, директора на направление "Експлоатация" Иван Янакиев и директора на направление "Техническа дейност" Николай Христов. Пред държавния глава бяха представени възможностите за обработка на товари в терминалите на пристанището, проектите за бъдещето им инфраструктурно и техническо развитие, както и района около Морска гара. Президентът Румен Радев подчерта важността на "Пристанище Варна" ЕАД за развитие на икономиката на региона и на страната, заявявайки подкрепа за проектите за развитието му.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).