Книга разкрива истината за атентата на "Златни пясъци"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:20 / 22.03.2018
1914
Книга разкрива истината за атентата на Златни пясъци през 1987-ма.

"Не дърпай втори път дявола за опашката“, предупреждава авторът Павлин Павлов.

Ако попитате варненци какво се е случило на 7 юли 1987 г. пред хотел "Интернационал“, хората, които знаят отговора, ще се броят на пръсти. Защото по онова време понятието "тероризъм“ бе табу за нещата, които се случват в България. Дори ако в международен курорт са хвърчали гранати, осколки са ранявали туристи, а две деца е трябвало да преживеят ужаса да препускат по пътищата на държавата, отвлечени от трима въоръжени до зъби терористи.

30 години след атентата на " пясъци истината" за случилото се в разгара на туристическия сезон през 1987-ма вече може да бъде прочетена – в "Не дърпай втори път дявола за опашката“.

Новият роман на Павлин Павлов не е просто поредният документален разказ за събитията, предшествали промените през 1989 г. Той е уникална симбиоза от реални спомени, предадени с репортажна точност, безкомпромисен анализ на работата на службите и много – ама много информация, поднесена с жив език и впечатляваща образност, която не просто те "вкарва в екшъна“, но и отваря очите ти за детайлите на настоящето.

Детайли, които, недай Боже, отново да ни изкушат да дръпнем дявола за опашката...

Днес Павлин Павлов ще представи официално книгата си в 10:30 часа в малката зала на Арт салона на Радио Варна.

В премиерата на "Не дърпай втори път дявола за опашката“, освен автора, ще участват и негови бивши колеги от МВР, които също са били в центъра на събитията от 1987 г.: Сава Денев, полковник от резерва (по онова време зам.-началник на Окръжното управление на МВР по линия на Държавна сигурност), който в продължение на 36 часа е бил в непрекъснат диалог с терористите, и Любомир Димитров, полковник от резерва, бивш директор на РДВР-Варна. 

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).