Колчета замениха стоп топките в Гръцката махала

Автор: Пламена Николова
Коментари (3)
08:49 / 11.04.2018
4316
На мястото на стоп топките, които трябваше да пречат на колите да паркират по велоалеите, в Гръцката махала са поставени сравнително по-стабилни конструкции с колчета, видя репортер на Varna24.bg.

Голяма част от декоративната защита срещу паркирането на автомобили по тротоара и велоалеите във Варна бе изкъртена и цели участъци на много места са без предпазните "аксесоари" от уличната инфраструктура.

Част от топките стоят изтръгнати и захвърлени върху тротоарите, други са повредени от нашествието на автомобилите и недобросъвестни шофьори, но все още, макар и килнати, са по местата си. 

Очевидно идеята за монтирането на бетонните топки се оказа не особено удачен вариант. Както Varna24.bg информира, стоп топки бяха намерени по булевардите и дори по плажната ивица миналото лято.

В едно свое изявление по повод постоянните посегателства над бетонните топки кметът Иван Портних беше казал: "Те ще ги чупят, ние ще ги слагаме пак, докато се научат“. Вероятно обаче от общината вдигнаха ръце от наглите шофьори, които помитаха топките и от вандали, които ги изтръгваха и взеха мерки за по-сигурни конструкции.

Колко ще оцелеят новите прегради обаче, можем само да гадаем.

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Варна:
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).