Колко е пил 16-годишният Кристиян, за да се стигне до криминалния случай с охранителя, преценете?!

Автор: Пламена Николова
Коментари (5)
15:15 / 08.02.2018
14296
"На този етап решихме, че не е уместно да обжалваме мярката за неотклонение "Задържане под стража", наложена на Кристиян Тодоров на 1 февруари. Ще изчакаме да бъдат изготвени всички експертизи, да приключи разследването и се извършат всички процесуално-следствени действия. Предполагаме, че това ще отнеме около два месеца." Това каза за Varna24.bg Иван Томов, един от двамата адвокати на 16-годишният ученик, който беше обвинен в опит за убийство на 36-годишен охранител при скандал пред варненска дискотека.

На ученика, възпитаник на Частната търговска гимназия, бе наложена най-тежката мярка "Задържане под стража", която той можеше да обжалва пред Апелативният съд на 6 февруари. 

Както вече съобщихме, около 2 часа на 28 януари, неделя, в дискотека "Гетсби" около зоокъта в Морската градина, възниква сбиване. Охранителят Армен Алексиян вади агресивните младежи навън, като рита Кристиян. Здравото физически момче, което тренира борба, го хваща през кръста и го държи така, докато през това време, издирваният пълнолетен Галин Генчев Минчев нанася около 15 удара с нож в областта на сърцето на охранителя.

Пострадалият е отведен в болница с голяма кръвозагуба, където е опериран и по чудо спасен.

В съдебната зала стана ясно, че Кристиян не е бил от най-послушните деца.

Само през 2017 г. той има 6 криминални регистрации за грабеж, увреждане на имущество, телесна повреда, престъпления, свързани с наркотици.

Срещу него има и едно досъдебно производство, като в края на миналата година ме у наложена мярка "подписка".

По този повод днес Иван Томов коментира, че не може заради редица криминални прояви да се твърди, че Кристиян е престъпник. Томов е на мнение, че на тази възраст много младежи допускат грешки, като вина за това имат комплексни фактори като ниво на образование и възпитание. 

Пред адвокатите си спортистът заявил, че в действията му не е имало умисъл за убийство и не е допускал, че издирваният Галин ще извади нож и ще нанесе удари на охранителя. 

Адвокатът допълни още, че родителите на момчето се чувстват ужасно и все още са в шок от случилото се. 

Все още не е готова химическата експертиза, която ще установи нивото на концентрация на алкохол в кръвта на Кристиян във фаталната нощ. По предварителни данни обаче ставало въпрос за 0,5 промила, което не е много, коментира Томов. 

Както вече съобщихме Галин Минчев, който е нанесъл ударите с нож в сърдечната област на охранителя, е обявен за общодържавно издирване във връзка  и с други престъпления. 

От пресцентъра на МБАЛ "Св. Анна" съобщиха за Varna24.bg, че пострадалият охранител, който беше опериран и настанен в отделението по "Гръдна хирургия", вече изписан в стабилно състояние.  
 


Виж коментарите (5)

Още по темата (28):
17.03.2022 По-тежки наказания за подсъдимите по делото "Гетсби" с присъда на Апелативен съд – Варна
24.06.2021 Прокуратурата във Варна иска по-сурови наказания по случая с дискотека
Гетсби
14.06.2021 Присъди за подсъдимите по делото за опит за убийство в дискотека Гетсби
28.05.2020 Отказаха на 19-годишния Кристиян по-лека мярка от "домашен арест"
08.05.2020 Пуснаха у дома Галин, обвинен в опит за убийство на охранител в дискотека "Гетсби"
23.08.2019 Адв. Балачев: Няма доказателства за вината на Кристиан, подава се невярна информация
Още новини от Новини от Варна:
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?
Този кораб във Варна е записан със златни букви в българската ист...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).