Колоездачите във Варна се чудят кой път да хванат

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (9)
12:36 / 05.04.2016
3493
Разцепление цари в редиците на варнеските колоездачи по отношение на трасето, по което да карат, видя репортер на Varna24.bg.

Много от велосипедистите вече използват изградените велоалеи и търпеливо изчакват пешеходците, които разсеяно вървят именно по начертаните за колелета маршрути, тъй като те са върху самите тротоари. 

На много места, където алеите са прекъснати заради подлези или други пътни препятствия велосипедистите слизат на пътното платно, за да продължат.

Голяма част от любителите на велотранспорта обаче продължават да използват булевардите и улиците, където автомобилният трафик е много интензивен и движението им сред колите крие огромен риск. 

Неотдавна от сдружение на варненски велосипедисти обясниха, че за колоездачите е много по-удобно и бързо предвижването именно по пътните артерии, където освен колите други препятствия няма и настояха да бъдат изградени велоалеи по пътното платно. Специалисти обаче обясниха, че на този етап това е невъзможно.

Прави впечатление, че на много места вече се използват и изградените велопаркинги. Там, където те липсват стопаните на колелета използват уличните стълбове и дърветата, за да завържат возилото си.

Виж коментарите (9)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).