Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Комплекс "Камчия“ се подготвя за новия туристически сезон
Автор: Пламена Николова 10:05 / 13.02.2020Коментари (0)3630
©
В комплекс "Камчия“ се състоя двустранна българо - руска работна среща свързана с продължаване на сътрудничеството и по - нататъшното развитие на комплекса.

На срещата присъстваха заместник-председателят на Съвета на директорите на СОК "Камчия“ ЕАД – Сергей Ладочкин, кметът на Община Аврен – Емануил Младенов Манолов и изпълнителният директор на СОК "Камчия“ ЕАД – Николай Недялков.

По време на преговорите бяха обсъдени финансово-икономическите отношения между комплекс "Камчия“ и Общината, които са особено важни на прага на новия туристически сезон и в частност, процедурите по изпълнение на финансови задължения от комплекса към Община Аврен.

"Още през декември 2019г. между ръководството на СОК "Камчия“ ЕАД и администрацията на Община Аврен бе съставен график за изпълнение на данъчните задължения, които ще бъдат напълно погасени до края на юни 2020г. Документът е утвърден и подписан от Общинския съвет на Община Аврен и първите две плащания вече са извършени в съответствие с погасителния план“, съобщи изпълнителният директор на СОК "Камчия“ ЕАД -  Николай Недялков.

Основна тема на работната среща бе и по-нататъшното развитие на "Камчия“, което ще създаде допълнителни работни места за жителите на Община Аврен.  Планува се през следващите месеци да бъде извършена модернизация на базата с цел увеличаване броя на стаите на детски лагер "Черноморски“, който е един от най-големите обекти на територията на комплекса.

На 21 март е планирано старирането на новата образователно-туристическа  услуга под надслов "Почивай  и учи!“ - Smart-смени, които ще се реализират за деца и младежи целогодишно.

Обсъдиха се и програми за санаторно-курортно лечение, не само за деца, но и за възрастни. 

По думите на кмета Емануил Младенов Манолов, комплекс "Камчия“ и Община Аврен си сътрудничат ползотворно от много години: "Сигурен съм, че днешната среща и постигнатите споразумения ще послужат за по-нататъшното развитие на нашите партньорски отношения в името на общото благо“, добави г-н Манолов.

"Дълги години ръководството на СОК "Камчия“ ЕАД работи рамо до рамо с Кметството на Аврен и възнамерява да продължава да решава задачите, свързани с по-нататъшното развитие на комплекса в сътрудничество с Общината. Готови сме да изпълним всички възложени ни задачи, за да оправдаем доверието, оказано от ръководството на гр. Москва и от българска страна“ , съобщи заместник-председателят на Съвета на директорите на СОК "Камчия“ ЕАД - Сергей Ладочкин.

Пред комплекс "Камчия“ стоят големи перспективи през сезон 2020 - модернизацията на базата, разширяването на  образователните, туристическите и оздравителни услуги и целогодишна заетост.

"Камчия има отличен потенциал за изпълнение на горепосочените проекти. Москва ще положи всички усилия да развие комплекса. "Камчия“ ще запази социалната насоченост на своите дейности, ще остане един от най-известните международни детски центрове, в които работят най-добрите практики в детския отдих, съчетани със съвременни образователни технологии", подчерта Сергей Ладочкин.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: