Концерт по филми на Дисни за фестивала "Усмихни се“ в Карин дом

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:51 / 12.09.2017
1067
През почивните дни в двора на Карин дом ще се проведе превърналият се в традиция семеен благотворителен фестивал "Усмихни се". Третото издание ще бъде на 16-ти и 17-ти септември от 9:00 до 21:00ч. и отново ще събере на зелената поляна в сърцето на Морската градина фермерски и арт базар, открита сцена, зона за бира и барбекю, както и много други участници. 

Един от акцентите на сцената ще е специалният концерт на Държавна опера - Варна, който ще представи музика от любими филми на Дисни. Тази музикална изненада ще бъде в първия фестивален ден, 16-ти септември (събота) от 18:00ч. Концертът използва мултимедия и гласовете на едни от най-изявените варненски музиканти, за да пренесе децата в любимите техни истории от големия екран. Гостите на фестивала ще могат да чуят филмова музика от Принца на Египет, Красавицата и Звяра, Цар лъв и Аладин. Колекцията музика от филми на Дисни е част от проекта "Магията на киното" на Държавна Опера - Варна. 

В мултимедийният концерт в популярни филмови мелодии ще вземат участие Филипа Руженова - сопран, Галина Великова - сопран, Елеонора Христова - алт, Миглена Страдалска - алт, Петър Петров - бас, Руслан Павлов - пиано и .Свилен Николов - мултимедия.
С участието си екипът на Операта засвидетелства подкрепа към благородната кауза на Карин дом, който вече 21 години подкрепят децата със пециални нужди и техните семейства. 

Фестивал "Усмихни се" да поднесе на всички деца и родители един последен летен празник за началото на учебната година, в който да прекарат време заедно, да се забавляват и не на последно място - да помогнат. Събраните средства по време на фестивала ще бъдат изпозлвани за терапия на деца със специални нужди в Карин дом и по-специално на група "Усмивка" за деца с комплекси нужди. Миналата година фестивалът успя да събере малко над 30 000лв., като това позволи съществуването на групата да продължи.

Организаторите от Карин дом се надяват, че тази година варненци отново ще им подадат ръка и ще дойдат многобройни на този красив семеен празник. Повече информация за събитието и за това как можете да се включите като партньор или доброволец, можете да намерите на www.smile.karindom.org.

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).