Конкурс за рисунка "Истории от моите книги“ организират във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:30 / 01.04.2016
2175
Арт предизвикателство към малки и големи отправят Фондация "Св. Св. Константин и Елена" и Галерия "Графит" по повод 2 април - Международния ден на детската книга и 23 април Световния ден на книгата и авторското право.

Конкурсът за рисунка "Истории от моите книги" дава възможност и на децата, и на техните родители да творят заедно или поотделно, черпейки вдъхновение от художествената литература, от любимите книги, от най-ярките и незабравими образи, за които са чели в романите за възрастни или в изданията за деца. 

В конкурса за рисунка, чието начало е 2 април, няма поставени ограничения за възраст, техника, използвани художнически материали или размери на творбите. Единственото изискване към малките и големите художници е да развихрят творческата си фантазия и въображение и да пресъздадат емоцията от четенето чрез езика на изобразителното изкуство. 

Авторите могат да участват с повече от една творба. Готовите рисунки можете да изпращате до 8 май на адреса на Фондацията - к.к. Св. Св. Константин и Елена, Административна сграда или в Галерия "Графит" на бул. Княз Борис I 65. 

Кои ще бъдат най-добрите творби, ще определят преподавателите на Студио Графит - арх. Катерине Попоян и художниците Светлин Ненов и Диян Димитров. Ще бъдат връчени награди за първо, второ и трето място в 4 възрастови категории: 7-10 години, 11-14 години, 15-18 години и над 18 години, а също грамоти за всички участници и поощрителни награди за най-малките художници. 

Отличените рисунки ще бъдат експонирани в сборна изложба на победителите от конкурса "Истории от моите книги" в Галерия "Графит".

Денят на детската книга е повод и за поредната дарителска инициатива на Фондацията към децата лишени от родителска грижа от домовете "Другарче" и ЦНСТ към дома, дом "Княгиня Надежда", ЦНСТ "Изгрев" и помощното училище с интернат в с. Кривня. В навечерието на празника повече от 120 хлапета получиха като индивидуален подарък книги. 

За подрастващите и тийнейджърите - класически и нови заглавия художествена литература, научно-популярни издания и енциклопедии, за най-малките - приказки, книжки с картинки и игри за оцветяване - подаръци, съобразени с възрастта и индивидуалното развитие на всяко от децата. Инициативата е свързана с една от основните мисии на Фондацията - чрез изкуството и литературата да подпомага децата в риск по пътя на интелектуалното, творческото и духовното им израстване, да поощрява любопитството и любознателността им към историята, културата и постиженията на света, в който живеем.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).