Кристалина Георгиева посети Областна администрация Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:35 / 23.09.2012
1196
Еврокомисарят за международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи Кристалина Георгиева посети областна администрация Варна и се срещна с ученици от клуб "Приятели на Европа" на Варненската търговска гимназия "Г. С. Раковски", поканени от областния управител Данчо Симеонов. На срещата присъстваха и заместник-областните управители инж. Славчо Славов и Николай Няголов и преподаватели от гимназията.

Пред еврокомисар Георгиева учениците представиха дейността на клуба, благодарение на който са осъществили редица международни контакти със свои връстници в Европа. "Това дава голяма доза оптимизъм за бъдещето на младите хора в България, които именно чрез такива контакти трупат опит, който ще им бъде полезен в реализацията им" сподели Кристалина Георгиева и допълни, че сега пътуването зад граница е нещо нормално, а България вече предлага достатъчно възможности за професионално развитие. Еврокомисарят отговори на редица въпроси, свързани с работа й по международното сътрудничество, хуманитарната помощ и реакцията при кризи. Учениците изразиха своята гордост от факта, че именно представител на България е натоварен с тази изключително отговорна задача, изискваща всеотдайност, голяма доза смелост и решителност.

"Бъдете смели, преследвайте мечтите си и резултатите няма да закъснеят" заяви Кристалина Георгиева на учениците и обеща да им съдейства за посещение в централата на Европейския съюз. В края на срещата Данчо Симеонов подари на еврокомисар Георгиева плакета на областния управител, изобразяващ реплика на фигури от намереното край Варна съкровище с най-старото обработено злато в света и заедно с учениците се снимаха за спомен.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци трябва да знаят, че тази улица ще бъде затворена за опре...
Още едно кученце от приюта в село Каменар беше осиновено по време...
Днес времето няма да е приятно: Какво ни очаква във Варна?
Това ли са новите властелини на центъра на Варна?
Варненци: Това е изключително опасно, може да пострадат деца
Тази красива къща във Варна дава име на градинка, в нея е било и ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).