Кръговото на Адвокатската – бермудски триъгълник

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
11:30 / 07.07.2010
2420
Движението на Адвокатската градинка вече е реорганизирано с нови знаци и кръгово, или по-скоро многоъгълно движение. Чрез него се реализира идеята за пробив на ул. "Драгоман" и ул. "Драган Цанков". Еднопосочното движение обаче за едни ако е полезно, за други няма никаква полза, а трети търпят загуби. Геометричните форми и вероятността паякът да ви отнесе колата дават повод зевзеци да го определят и като бермудски триъгълник.

Сред потърпевшите е известното заведение "Амазония", чиято открита част се разполагаше на доста по-широка площ, а сега са останали едва няколко масички на тротоара. Заради новата организация е отстранена и бараката за цветя, която бе част от бизнеса на Росен Марков в продължение на 10 години. Според варненци, които живеят в района, първите дни след въвеждането на кръговото доста са се чудели как да разчетат новите знаци, накъде да тръгнат.

Оказало се, че вече и не могат да паркират както намерят за добре, защото всеки ден паяк прибира по няколко коли и ги отвежда в наказателния паркинг, където собствениците броят минимум 30 лева, за да си приберат возилото. Пешеходците са по-объркани, тъй като не са наясно коя кола е с предимство, така че да пресичат улиците спокойно. "Озъртам се всеки ден, защото много ме е страх да не ме блъсне някой", коментира Станка Ганчева, която продава вестници точно на пет метра от фурната. Зад проекта на общинските архитекти засега стоят единствено таксиметровите шофьори, които вече имат по-бърз достъп до малките улички и не бавят клиентите.

Източник: в. "Народно дело"


Виж коментарите (2)

Още по темата (4):
19.04.2010 Спукаха водопровод при ремонта около Адвокатската градинка
15.04.2010 Градежът до Адвокатската градинка отива на прокурор
12.04.2010 За два месеца спират автомобилите около адвокатската градинка
09.04.2010 Спират движението на автомобили в района на адвокатската градинка
Още новини от Новини от Варна:
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина
Варненски блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв...
Община Варна обяви свободните места за първо класиране в детските...
На прага на летния сезон сериозен проблем тревожи бранша по морет...
Вход свободен и празнична програма на 6 май в Парк-музей "Владисл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).