Кръвният център има спешна нужда от ремонт, канят кандидат-кметове да дарят кръв

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:56 / 06.10.2015
600
Ръководството на Районния център за трансфузионна хематология, популярен като Кръвния център, предприе нова стъпка за осигуряване на средства за спешен ремонт на сградата, в която се помещава. От Кръвния център поканиха всички кандидати за кмет на Варна да се запознаят на място с условията там и да дарят кръв.

Проверка на инспектори на РЗИ-Варна още през януари миналата година установи, че центърът не може да продължава да изпълнява дейността си заради лошо санитарно-техническо състояние. Проблем за помещенията създават влагата и течът, идващи от покрива и фасадата. Ако до края на годината не бъде направен цялостен ремонт на сградата, Кръвният център е изправен пред угрозата да бъде затворен от санитарните власти.

"Основният проблем е, че сградата е общинска собственост, а ние сме под разпореждането на Министерство на здравеопазването", припомни ситуацията шефът на здравното заведение.

Сградата в двора на болница "Света Анна" Кръвният център ползва от 2001 г. От тогава цялостен ремонт на базата не е правен, а само козметични. Изчислено е, че за ремонта на сградата ще са необходими 309 000 лева. Средствата са за ремонт на покрива, външната част на сградата и всички вътрешни помещения. Очакванията са парите за ремонта да бъдат осигурени от Общината.

"Следващият кмет трябва да знае, че въпросът с Кръвния център ще му бъде сложен веднага на масата", категорична е д-р Жанина Йорданова.

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Още едно кученце от приюта в село Каменар беше осиновено по време...
Днес времето няма да е приятно: Какво ни очаква във Варна?
Това ли са новите властелини на центъра на Варна?
Варненци: Това е изключително опасно, може да пострадат деца
Тази красива къща във Варна дава име на градинка, в нея е било и ...
Кметът Коцев обеща да се възроди един от най-важните исторически ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).