Квартален Малък Кестрич Фест предстои във Виница

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
13:40 / 04.08.2022
1257
На 6-ти и 7-ми август ще се проведе първото издание на Малък Кестрич Фест. Фестивалът ще разнообрази културния живот във Виница и ще представи много дейности за деца и родители. Организаторите от читалище "Прогрес" канят жителите на квартала в залата на читалището в 16:00 в събота и неделя. Ще се проведат прожекции, представяне на книга и концертни изпълнения на народна музика.

Фестивалът е посветен на занаятите и изкуствата. Участниците ще могат да изваят под ръководството на майстор-грънчар различни изделия от глина. За целта ще се осигури истинско грънчарско колело. За любителите на фотографията ще има и практически курс от професионален фотограф. В неделя за по-малките се организира и пленер по рисуване в двора на читалището. На децата ще бъдат осигурени всички рисувателни материали. В края на програмата в неделя публиката ще се срещне с именития перкусионист Петър Йорданов - Бъни, който ще донесе множество инструменти, на които всички ще могат любителски да свирят. Ще бъде представен и чудноватият инструмент хенг дръм.

Читалището кани всички съжители във Виница на два дни, които да разнообразят живота в квартала и да сплотят местната общественост. Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Фонд Култура на Община Варна.

Повече информация на: https://kestrichfest.com/

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Защо бул. "Княз Борис I" във Варна е княз и кой е втория?
Варна ще улесни миряните за Великденската нощ
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Уникална къща във Варна, построена през 1894 г., е сред най-отлич...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).