Лекар от Варна: Обидно е да издаваме касови бончета на пенсионерите, но ще се съобразим!

Автор: Пламена Николова
Коментари (16)
12:04 / 22.01.2018
6533
Има закон, който регламентира издаването на касови бележки при посещение на пенсионерите при джипитата и от петък миналата седмица имаме такова указание. Това е обидно и допълнително ще натовари всички общопрактикуващи лекари, но ще се съобразим. Това сподели за Varna24.bg председателят на сдружението на общопрактикуващите лекари във Варна д-р Светлин Митев.

Коментарът му е по повод новото изискване личните лекари да отчитат прегледите на пенсионерите чрез номерата на издадените касови бележки. Само по този начин държавата ще им изплаща остатъка от стойността на таксата в размер на 1,90 лв.

Д-р Митев допълни, че всички джипита във Варна имат касови апарати и е възможно да издават касов бон и за извинителните бележки на учениците, които вече са платени.

Съсловието е притеснено и от факта, че не се насочват усилията за решаване на проблема с неосигурените пациенти, а вместо това се въвеждат нови затормозяващи изисквания. 

Притеснение будела и идеята на Надзорния съвет на НЗОК да бъде ограничено предписването на лекарствата по рецептурните книжки. Замисълът бил да се спазва точната дата на изписваното лекарство, което сега пациентите можеха да купят и няколко дни по-рано. 


Виж коментарите (16)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).