Летище Варна стартира Сезон Лято 2023 с богато разнообразие от дестинации

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
14:23 / 27.03.2023
7786
След рекордния брой от 18 маршрута през Зима 2022/2023, Летище Варна, част от "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД, открива Сезон Лято 2023 с очаквания за ръст на трафика, спрямо миналата година и богато разнообразие от атрактивни дестинации.

Всичките 16 маршрута, които Wizz Air изпълняваше през зимата, ще продължат да бъдат обслужвани и през летния сезон! От тях 8 са германски: Баден Баден, Берлин, Кьолн, Дортмунд, Франкфурт Хан, Хамбург, Меминген, Нюрнберг, а останалите включват: Виена (Австрия), Лондон Лутън и Ливърпул (Великобритания), Прага (Чехия), Ларнака (Кипър), Шарлероа (Белгия), Айндховен (Нидерландия) и Тел Авив (Израел).

От 1-ви май националният авиопревозвач Bulgaria Air увеличава честотите на полетите си от София до Варна, като през делничните дни ще изпълнява 3 полета на ден, а в събота и неделя ще осъществява по 2 полета дневно, съобщават от пресцентъра на летището.

Ryanair ще продължи да изпълнява полети от Виена до Варна и през летния сезон без прекъсване, а на 26 март нискотарифната авиокомпания подновява полетите си от София до Варна 2 пъти седмично. В допълнение, през този сезон авиопревозвачът добавя 3 нови маршрута до Варна – Вилнюс (Литва) и Катовице (Полша), които започват в началото на юни, както и Краков (Полша) от началото на юли, като за първи път този сезон ще има редовни полети по този маршрут!

От 27-ми март Turkish Airlines увеличава честотите по маршрута Истанбул-Варна, като от 5 полета на седмица ще изпълнява по цели 9 полета седмично.

От същата дата, Austrian Airlines ще изпълняват полети, свързващи Варна с Виена 6 пъти седмично, а от 10 април полетите ще се извършват ежедневно.

Нискотарифната авиокомпания easyJet също подновява полетите от Берлин до Варна на 30 март, а през летния сезон ще изпълнява и редовни полети от Лондон Гетуик до Варна.

Друга нискотарифна авиокомпания – Volotea, добавя още един френски маршрут, към този, който откри миналата година от гр. Лил, този път ще извършва полети и от гр. Нант.

Eurowings Discover отново ще изпълнява полети по маршрута Франкфурт – Варна от края на април, с което пътниците на Летище Варна ще имат още една възможност да правят връзки с други дестинации, до които авиокомпаниите от групата на Lufthansa имат полети.

На 5-ти юни Air Serbia стартира директни полети от Белград до Варна, 4 пъти седмично и по този начин ще дава възможност да се правят връзки с много други дестинации, до които авиокомпанията изпълнява редовни полети в Европа, Америка и Русия. Последно сръбският национален авиопревозвач извършваше тези полети през 2016 г.

И тази година Летище Варна ще има нови маршрути и нови авиокомпании – за първи път авиокомпания Azur Air Ukraine ще изпълнява полети до Варна от 2 полски града – Варшава и Катовице. Още една нова авиокомпания Arkia ще изпълнява полети от Тел Авив.

През 2023 г. полети ще бъдат оперирани също и от новото летище Радом във Варшава, в допълнение към основното летище на полската столица. За първи път това лято ще имаме комбиниран маршрут от чартърни полети от Карлови Вари и Пардубице, Чехия. 

През този летен сезон имаме и рестарт на няколко маршрута от Скандинавските страни – Берген (Норвегия), Хелзинки (Финландия) и Олборг (Дания).

Първите чартъри от Германия пък започват в първата половина на месец май.

Летище Варна с нетърпение очаква да обслужи всички пътници и гости с характерното си високо ниво на качество на услугите и да осигурява спокойно пътуване на пътуващите, уточняват от летище Варна.

Виж коментарите (3)

Още по темата (1241):
05.02.2024 Колко ще поскъпне сянката на плажа това лято?
30.11.2023 Кои туристически дестинации у нас са предпочетени от европейските туристи
23.11.2023 Гърците поставиха рекорд
21.10.2023 Лятото май няма намерение да си тръгне, плажът на Бургас се напълни
14.10.2023 Кадрите не са от Египет, а от нашето Черноморие: 14 октомври, 14:40
часа
11.10.2023 Късметлия намери часовник за 300 000 лева на централния плаж на Слънчев
бряг
Още новини от Новини от Варна:
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби
Голям проект във Варна продължава да предизвиква масово недоволст...
Днес за последно варненци ще са на аванта
Ето какво ще бъде времето във Варна днес
Изложба на картини с пъстро настроение и иновативни скулптури оча...
ПП "Български Възход" Варна входира листата си за предстоящите из...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).