Лиляна Павлова разпореди проверка на плажната къща на Марешки

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
11:24 / 13.08.2012
2691
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова разпореди проверка за законността на вилата на плаж Кабакум на Веселин Марешки. Тя възложи на Регионалната дирекция "Национален строителен контрол" да провери има ли лят бетон в основите на сградата, която от година се извисява на самата пясъчна ивица. Павлова беше искрено удивена как може обект на два етажа с размерите на този на лятната резиденция на аптечния бос да получи разрешение от общината за поставяне като преместваем обект. Именно заради съмнителните размери и функции на обекта министърът ще пише и до областния управител Данчо Симеонов, който е дал под наем за плажа на Марешки, да провери обекта. Такава проверка Симеонов вече е извършвал още при самото строителство. Подчинените на губернатора обаче не откриха нищо нередно.

Министърът беше възмутена и от факта, че пред обекта стои табела, която оказва, че това е частен клуб. Тя посочи, че като публична държавна собственост на плажа не може да има никакви други обекти, освен за обществено обслужване. Лиляна Павлова се опита да потърси отговори от някого, който да представлява концесионера, но такъв така и не беше намерен.

Източник: в. Народно дело


Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Варна:
Видео обиколка на новата Автогара Варна - вижте я!
Първи подробности от прокуратурата във Варна, след като 36-годишн...
Коцев: Варна и Бургас се обединяват в искането си за скоростен пъ...
Шефът на Автогара Варна с подробности, наистина е много модерна
Най-накрая: Вижте новата Автогара Варна
Температури над 30 градуса до дни, вижте кога ще става за плаж


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).