Лъснаха ужасяващи факти за убийството на таксиметровия шофьор край Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:43 / 19.04.2017
3328
Зимбабвиецът Космас Джероме, ръгал таксиджията Васил Ашиков с лявата си ръка и го душел с двата си крака, докато съучастничката му Ренета Димитрова ревяла на предната седалка на жълтата кола. Това научи "България Днес" от единия от защитниците на обвиняемите.

Жестокото убийство окървави покрайнините на Варна преди седмица. 61- годишният шофьор Васил Ашиков бе смъртоносно прободен с нож в опит да бъде ограбен на метри от военното поделение край село Каменар.

"Космас измисля целия план за грабежа, тъй като бил много тъжен и нямал пари. Ренета се съгласява да участва от любов към него", обяснява адвокат Иван Томов, който защитава 23-годишната девойка пред Темида.

Юристът напълно опровергава версията на зимбабвиеца, според която той е с 90 процента инвалидност и няма нужната сила, за да извърши престъплението.

"Ренета и Космас си поръчват такси, минавайки покрай военното поделение, младежът казва на шофьора Васил Ашиков да спре под претекст, че има малка нужда. Планът е бил такъв, че докато Космас го няма, Ренета трябва да ограби таксиджията. В последния момент тя се отказва и започва да реве. Чувайки виковете й, Космас се връща и се качва в жълтата кола. Сяда на задната седалка и с крака издърпва шофьора, ръга го няколко пъти с нож, докато го души през врата", разказва опитният юрист детайли за жестокото убийство, които Ренета му споделя.

Веднага след задържането на двамата съучастници Ренета и Космас започват взаимно да се топят пред разследващите за жестокото престъпление.

Според роднини на Джероме той е подлъган от хитрата девойка да извърши грабежа под въздействието на наркотици.

"Ренета го лъже още откакто са заедно. Запознаха се във Фейсбук и тя първоначално му пращаше чужди снимки на атрактивни мадами, за да го омае", обясни братът на задържания Космас - Фредерих. Когато научава истината, момчето е вече лудо влюбено и не иска и да чуе съветите на своите близки, които се опитват да го вразумят.

"И двамата са били под въздействието на "кристали", взета им е проба, която ще го докаже. Все още не е констатирана евентуалната бременност на Ренета, нито е направена психиатричната експертиза, която ще покаже дали момичето страда от биполярно разтройство", подчертава адвокат Томов. Той си обяснява забавянето заради поредицата от почивни дни покрай великденските празници.

Припомняме, че Космас и Ренета са арестувани на метри от колата, в която лежи безжизненият труп на таксиджията Васил Ашиков. Мичман Стамен Георгиев забелязва спрялата недалеч от бариерата на военното поделение жълта кола. Дълго време таксито остава там с включени аварийни светлини. Мичманът излиза и проверява какво се случва, надниква в купето на автомобила и се натъква на ужасяващата гледка.

"Осветих вътре в купето, гледката бе потресаваща. Чух гласове в тъмното, видях ги и двамата. Момчето беше със светъл панталон, целият оцапан в кръв. Бяха превъзбудени, не осъзнаваха какво бяха направили. Започнаха да ми обясняват как са ги нападнали някакви хора", обяснява мичман Стамен Георгиев.


Виж коментарите (0)

Още по темата (24):
20.09.2018 Убийците на таксиджията от Варна се молят на съда за по-малки присъди
12.03.2018 Ефективни присъди за Космас и Ренета, убили таксиметровия шофьор
12.03.2018 Очакват се присъдите на Космас и Ренета, които убиха таксиметров шофьор във Варна
13.02.2018 Ето какви присъди очакват убийците Космас и Ренета!
13.02.2018 Адвокатите на Ренета и Космас: Целта на нападението е била грабеж, а не убийство!
13.02.2018 Близките на убития таксиджия поискаха 450 000 лв. кръвнина! Синът: Времето не лекува, нямам думи!
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).