Любомир Любенов: Само лудият и глупакът не се страхуват, но чувството, че помагаш на хората, е по-силно от страха!

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
09:44 / 16.09.2022
2301
В периода от 12 до 18 септември 2022 г. във Варна и областта се провежда традиционната "Седмица на пожарната безопасност".

Mероприятията по повод "Седмица на пожарната безопасност" са насочени към повишаване културата и информираността на населението в областта на ПБЗН, издигане престижа на професията и доверието на хората и популяризиране на всички дейности, осъществявани от ГДПБЗН – МВР.

Навръх професионалния празник на огнеборците, 14 септември, репортер на Varna24.bg разговаря с млади служители от ГДПБЗН – МВР за специфичните особености на техния труд и удовлетворението от професията. 

Любомир Любенов е пожарникар вече 16 години. Ето какво сподели той:

"Стана спонтанно, като започвах не съм осъзнавал мащабите и опасностите на професията. Баща ми беше униформен и аз винаги съм си представял, че това ще бъда и аз. Професия като нашата има рискове, които са осъзнати, но ако се спазват указанията за безопасност, не би трябвало да има риск. Професията ми дава  сигурност удовлетвореност. Само лудия не го е страх и глупакът. Със сигурност има страх, но желанието да се помогне на хората е по-голямо от страха", споделя Любомир Любенов. 

Неговият 6-годишен син Димитър знае, че тати спасява децата и иска да бъде като него.  

Ивайло Тодоров от 8 години е инспектор в районната служба във Вълчи Дол. Младият огнеборец споделя: 

"Това е хуманна професия, ежедневието е свързано с това да помагаме на хората, с превантивната дейност, която осъществяваме, работата с деца и младежи, които обучаваме.

В последните три години заради пандемията нямаше мероприятия, но тази година успяхме да направим състезания и децата са щастливи. Считаме, че това е добре за тях и спомага за усъвършенстване на навиците им в ежедневието.

Професията е опасна, но чувството да си пожарникар е хубаво. Професията е рискова, но обучението е добро и знаем как да опазим живота си", споделя Тодоров.

Повече вижте във видеото!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?
Този кораб във Варна е записан със златни букви в българската ист...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).