Любопитно застъпване на творци ще се случи в галерия във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:03 / 09.05.2023
832
Изключително любопитно застъпване на творци, ще се случи в галерия във Варна. Ден след приключването на възпоменателната изложба на Евстати Маринов, на стените на арт пространството ще бъдат окачени картините на неговия син - Ивайло Евстатиев. Изложбата му ще бъде открита на 11 май (четвъртък), от 18:30 часа в галерия "Арт Маркони" в морската столица, научи Varna24.bg.

Светла и жизнерадостна, живописта на Ивайло Евстатиев отново ще превземе пространството на галерията и емоциите на своите почитатели, споделя галеристката Ваня Маркова. Творбите на художника имат запазена територия и тя е винаги далече от драмата. И не защото той и семейството му са пощадени от нея, а заради силата на твореца, да не допуска личните преживявания да попият в картините му. Сила е и да застане със своето творческо кредо до авторитета на своя баща - Евстати Маринов, уважаван и доказан автор, чиято възпоменателна изложба приключва в деня, преди откриването на неговата. Израснал в ателието на татко си, позирал за много от неговите картини, Ивайло е стъпил на своята писта с отличаващ се и запомнящ се почерк. Различни в своите търсения, те гледат на света под различен ъгъл, не само заради възрастовия диапазон, допълва Ваня Маркова. Галерия "Арт Маркони" се намира във Варна, на ул."Охрид" 22.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
С бавни темпове: Ремонтът на този емблематичен за Варна хотел про...
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна
Кметът Коцев поздрави всички именици и български военни
Трафикът по пътя София - Варна е изключително натоварен
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).