Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
МБАЛ "Св. Марина" получи над 18 млн. лв. за нова апаратура и ремонти
Автор: Екип Varna24.bg 15:43 / 09.06.2011Коментари (0)1289
© Impact Press Group
Вчера - на 8 юни 2011 г. (сряда), в присъствието на министър-председателя Бойко Борисов и на министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, зам.-министър Лиляна Павлова и министърът на здравеопазването д-р Стефан Константинов бе подписан договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма "Регионално развитие" - "Подкрепа за реконструкция, обновяване и оборудване на държавни лечебни и здравни заведения в градските агломерации".

За МБАЛ «Св. Марина» ЕАД - Варна се отпускат 18 660 776 лв. Средствата ще бъдат насочени към Изграждане на онкологичен и лъчетерапевтичен център "Света Марина", гр. Варна, включващ дейности за ремонт, реконструкция и обновяване на сграда, закупуване на два високотехнологични линейни ускорителя, компютър томограф и прилежащата им апаратура.
Закупуването на съвременна високотехнологична апаратура за лъчелечение ще позволи:

Навременно и адекватно лечение на болните с онкологични заболявания; осигуряване на равен и лесен достъп за пациентите от региона до модерно лъчелечение; повишаване на качеството на живот на пациентите и техните близки; намаляване на инвалидизацията; затваряне на цикъла "диагностика - лечение" на онкологичните заболявания с цел постигане на комплексна диагностика и ефективно лечение.

Проектът ще осъществи следните цели:

Разширяване на продуктовия портфейл в областта на онкологията и лъчелечението, затваряне на кръга на съвременни методи за диагноза (вкл. и PET/CT), лъчелечение и химиотерапия; Прилагане на най-съвременните високотехнологични методи за лъчелечение чрез въвеждане в клинична експлоатация на два високотехнологични линейни ускорителя.

Обхващане на голям брой болни с онкологични заболявания - около 10 000 лъчетерапевтични процедури годишно. Повишен локален контрол над тумора на лекуваните болни с над 15%, което ще доведе до повишаване и на общата преживяемост при редуциране с 30% на лъчевите усложнения.

Подобряване качеството на живот на онкоболните чрез въвеждане на високотехнологични методи на лъчелечение.

Посредством увеличаване на абсолютния дял на гражданите, имащи достъп до модерно лъчелечение да се осигури включване и равен достъп на различни обществени групи, включително и на тези в неравностойно положение. Ще се даде възможност лечението адекватно да покрива профила на заболеваемостта от злокачествени заболявания за различните възрастови и социални групи.

Осигуряване на ефективно функционираща и модерна база за обучение на студенти и специалисти.

Повишаване ефективността и ефикасността на предлаганите здравни услуги чрез използване на необходимите диагностични уредби за планиране на лъчелечението и за стадиране на онкологичното заболяване (ЯМР, ПЕТ/СТ, 128 срезов скенер и др.).

Това е поредния голям успех на болницата, която за последното десетилетие се превърна в Европейското лице на българското болнично здравеопазване.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Автомобил на НСО катастрофира - Кирил Петков е бил вътре
Бум на коклюш в България
Стрелба по Роберт Фицо
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: