Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Мафията на варненските автоджамбази се активизира
Автор: Екип Varna24.bg 09:01 / 13.09.2010Коментари (0)26414
© Varna24.bg
Мафията на автоджамбазите се активизира, съобщиха варненски криминалисти. В подкрепа на твърденията им говори статистиката и редицата примери през последните месеци на откраднати коли. Само за една нощ в началото на септември са били задигнати 5 моторни превозни средства във Варна и на Златните. В 2 от случаите жертви на автоджамбазите са станали чужденци, дошли у нас на почивка.

31-годишен румънец се жалвал в V РПУ, че автомобилът му БМВ 318D е задигнат от неохраняем паркинг на хотел "Мимоза" на Златните. Туристът бил оставил за минути бавареца, а след като се върнал от него нямало и помен. Румънецът нямал застраховка на колата. 24-годишен поляк също се разделил със своето БМВ 520. То било станало обект на мафията на автоджамбазите в близост до хотел "Гларус" в същия курорт. За щастие чужденецът имал застраховка. Марката БМВ е най-предпочитана сред крадците на коли, обясниха криминалисти. За това, че се задигат най-много от тези немски возила, сочат и откраднатите през май т. г. 4 румънски автомобила БМВ, сред които 3 джипа. Въпреки афинитета си към беемветата, апашите не подминават и останалите марки, като другата предпочитана е "Ауди". Една А6-ица е била открадната от ул. "Цар Асен" във Варна, като собственикът й има застраховка. 24-годишна варненка пък се жалвала, че на 6 септември някой й задигнал джипа "Сузуки Витара". Странното в случая е, че возилото било паркирано по пътя за кв. "Виница" през април, когато изчезнало, а тя се сетила да го обяви след 6 месеца.

Криминалисти признаха, че не знаят кои са дестинациите за пласиране на крадените коли. Информация за това имали застрахователите, които следели возилата чрез GPS-системите. Според полицаите, те нямали право да им изискват информация, а чакали единствено такава да им бъде предоставена доброволно. Все пак запознати довериха, че предпочитаните страни, в които се пласират автомобилите, са бившите съветски републики и Турция.

Източник: в. "Позвънете новини"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Интеграцията на Западните Балкани в ЕС
Парламентарни избори 2024
Обработват тревните площи срещу кърлежи
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: