Магазин за мебели във Варна подарява котенца

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
15:56 / 10.11.2021
2143
Интересна табела с надпис "Подаряваме котенца" стои на витрината на мебелен магазин във Варна, забеляза репортер на Varna24.bg

Търговският обект, който се намира в непосредствена близост до сградата на ОД МВР във Варна, е дал подслон на няколко пухкави красавци, които блажено мъркат в люлки, залепени на прозореца. Там, където е поставена табелата, точно като на витрина, зад която косматковците очакват своите кандидат-осиновители.

Отвън обикалят още няколко красиви четириноги бездомници. Но това е обичайна гледка във Варна и сякаш не впечатлява никого. Масово в централната част на града магазини и офиси обгрижват по не един извъндомашен любимец. 

Като стопанката на малко магазинче за детски дрехи на ул. "Опълченска", която грижливо осигурява не само прехраната на над 10 котки, но и здравната им профилактика. 

Жената води на лекар всяко коте, при което забележи здравословен проблем. За своя сметка е успяла да кастрира много от уличните си любимци и смята, че е крайно време институциите да помогнат на хората, които полагат грижи за уличните животни. 

"Нужно е да има програми, финансирани от Министерство на околната среда и водите, Община Варна, ЕС, които да осигуряват средства, с които доброволци като мен да водят животинчетата на кастрация. Те нямат вина, че се размножават неконтролируемо и всяка пролет една женска котка ражда още пет мъничета. Това не е проблем на природата, а социален проблем. Много хора ги обичат, имат добри сърца, грижат се за тях, но трябва да се вземе решение на ниво държава и община за ограничаване популацията им", коментира дамата, която полага ежедневни усилия да направи живота на четириногите бездомници малко по-лек. 

На същата улица има още няколко търговски обекта, чийто собственици полагат грижи за животните, а във всеки втори офис има поне по едно осиновено коте. 

Припомняме, че любовта към котките провокира младо момиче от Латвия да отвори дори котешко кафене във Варна, където всеки може да се порадва на опашатите съквартиранти без да се ангажира с грижи за тях.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).