Махат такса смет на необитаеми имоти във Варна?

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:48 / 18.11.2010
997
Председателят на Общинския съвет във Варна Николай Апостолов ще инициира дискусия за премахването на такса-смет за необитаеми имоти. Проблемът ще бъде поставен в общинската комисия по финанси и бюджет в местния парламент, където съветниците трябва да вземат решение, каза Апостолов.

Повод за намерението му стана недоволството от страна на граждани, които дойдоха днес на приемния му ден. Трима души поискаха от шефа на местния парламент да им се опрости налога за битови отпадъци.

От години се боря да не плащат такса смет на гола поляна, каза Снежа Алексиева. Тя посочи, че ще търси съдействие и от омбудсмана. Ние ги избираме, те ни рекетират, каза друг варненец по повод на съветниците. Той се оплака, че фамилията му плаща такса-смет на три незавършени и необитаеми апартаменти в града и отделно налози на стари къщи в близки села, в които никой не живее от години. Защо трябва да плащам за неизвършена услуга, попита друг варненец.

Гражданите се жалваха още, че са натрупали огромни задължения, тъй като местната администрация не им разрешава да си плащат отделно данък - сгради от такса- смет, а те искат да покрият задълженията си по налога за жилищата.

Председателят на ОбС обеща да постави въпроса на дневен ред. Той ще подплати предложението и с огромните жалби от граждани, които искат опрощаване на налозите. Припомняме, че от години, местният парламент във Варна отказва да опрощава такса-смет на необитаеми имоти и не са правени изключения за отделни граждани.

 

Източник: Днес +


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим пла...
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска гради...
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).