Майката на Ники: Законът е уродлив, убийството на пътя трябва да се третира като умишлено престъпление!

Автор: Пламена Николова
Коментари (5)
09:24 / 02.06.2017
6292
Варна се включва в Национален протест срещу жертвите на пътя на 19 юли от 12 до 13 часа. В морския град той ще се проведе на лобното място на 23-годишният Никола Терзиев, който загина след катастрофа на ул. "Атанас Москов". Това съобщи за Varna24.bg почернената майка на момчето Анелия Терзиева.

Тя направи уточнението, че убиецът на сина й, Бейтула Исмаил, който вчера бе осъден на над 5 години затвор, е погубил детето й, връхлитайки го с бясна скорост от 201 км/ч.

"Ники се е движил с 60 км/ч , много под допустимите 80 км/ч., а убиецът му с 220 км/ч, като е успял да намали до 201 км/ч, а не както съобщиха от съда със 145 км/ч. Не мога да искам по-голяма присъда, докато не бъде променен закона. Това според настоящите обстоятелства е максимално възможната присъда. Не мога да бъда удовлетворена, защото детето ми вече го няма, но зная, че прокуратурата си свърши работата и вярвам, че дори Бейтула да обжалва и следващите съдии ще са обективни и справедливи", каза Анелия за медията ни. 

Тя изрази разочарованието си, че не е срещнала подкрепата от други близки на загинали от Варна, които според нея трябва да се обединят.

На 19 юли протести ще има в София, Пловдив, В. Търново, Бургас, Благоевград и Мездра. Организатор на протеста е Румяна Чобанова - съпругата на загиналия служител на АМ "Хемус".

"Законът ни е уродлив, не работи! Трябва да бъдат направени промени в Законът за движение по пътищата в частта му "Пътно убийство". Бейтула е направил колата си като торпедо, като ракета. Този човек не може да не предвиди, че с такава модификация може да убие някой. Затова настояваме всеки, който направи подобно нещо, всеки, който седне зад волана пиян или след употреба на наркотици, да бъде третиран като престъпник, като убиец с предумисъл. Всяка проява, при която има прекрачване на закона, при която е налице смъртен случай, искаме да бъде третирана като предумишлено убийство. Ето затова ще настояваме", каза Анелия.

На този етап при непредумишлено убийство на пътя законът предвижда от 2 до 6 години затвор, при предумишлено от 3 до 10 години.

"Преди години присъдите бяха по-високи, но заради разни синчета на тоя и оня беше променено това. А България е на първо място по смърт на пътя заради превишена скорост. Поправките в закона вече са готови, но не се дават на обществено обсъждане. Ето затова също настояваме. Разчитам много на варненските депутати да съдействат за тези промени. 

На българина трябва здраво да му се бръкне в джоба, за да спазва правилата. Знаете ли колко е страшна статистиката. От 1 януари тази година до 31 май в катастрофи у нас са загинали 220 човека, това са 220 почернени семейства, за ранените, които доживотно ходят по мъките после, просто не ми се мисли", допълни Анелия Терзиева. 

Тя призова близките на други загинали в катастрофа да се свържат с нея чрез Varna24.bg.


Виж коментарите (5)

Още по темата (23):
09.11.2018 Анелия Терзиева: Никоя майка няма да тръгне да печели от смъртта на детето си, това е гнусно! Как изчислиха мъката ни на 20 000 лв?
06.11.2018 Върховният съд потвърди ефективната присъда на убиеца на Ники
29.08.2018 Майката на Ники две години след смъртта му: Убийството му е с благословията на държавата!
15.06.2018 Майката на Ники: Настоявам в закона да се въведе терминът "пътно
убийство"!
02.04.2018 Апелативен съд потвърди: Пет години и половина затвор за убиеца на 23-годишния Ники Терзиев
09.02.2018 Майката на Ники: И съдийките в залата плакаха за сина ми
Още новини от Новини от Варна:
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).