
ЗАРЕЖДАНЕ...
Майстор пекар от Варна: Козунакът може да втасва и в хладилник | ||||||
| ||||||
"Преди Втората световна война така се е правил хлябът. Винаги се е правил по бавна технология. В днешно време хлябът е вреден именно заради бързата му направа. След Втората световна война започва да се прави за 50 минути до час и половина. Така няма никакво развитие и не могат да се образуват аминокиселини и захари", казва майстор Миро. Козунакът с изкуствени добавки и оцветители трудно може да се познае на външен вид и дори на пипане, забелязал е варненският пекар. Продаваните индустриални козунаци са направени от козуначен микс. Към него само се прибавя водата и няма нужда от мая и яйца, показват наблюденията на майсторът пекар. Най-добре козунакът да е с тегло не повече от 500 грама, за да се изпече по-хубаво и равномерно. Затова и всички елитни пекарни в чужбина правят хляб с тегло до половин килограм. Качественият козунак може да издържи и 2 седмици. Желателно е да се съхранява в торбичка, съветва опитният пекар. |
Още по темата: | общо новини по темата: 47 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/8 ] следващата страница |
За контакти:
тел.: 0888 53 26 24
novini@varna24.bg