Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Малките селища и курортите ще имат директни автобусни линии
Автор: Екип Varna24.bg 14:49 / 07.09.2010Коментари (3)1215
© Varna24.bg
Всички селища с реална нужда от транспорт ще имат директни автобусни линии, включително курортите и малките селища. Това заяви транспортният министър Александър Цветков, който днес представи част от промените в закона за автомобилните превози, които ще влязат в сила от 2012 година.

Според визията на транспортното министерство от 2012 година ще бъде въведена основна схема на автомобилните превози, която ще включва връзките между селищата с реална транспортна служба и селищата с население над 30 000 души. Останалите линии ще бъдат подчинени на основната схема, обясни министър Цветков.

По думите му БДЖ също ще бъдат включени в основната схема и ще се търсят източници за финансиране за подобряване на железопътната услуга. Промените в закона ще пресекат нелегалната дейност на около 15 000 ТИР-а и над 2000 автобуса без лиценз за превоз, като за установено нарушение ще се сваля за шест или 12 месеца. Новият закон ще въведе правото на общините да определят максимални цени на таксиметровите услуги в съответното селище.

Има специална методика за определяне на себестойността на услугата, но общините ще преценяват самостоятелно каква да бъде максималната цена според спецификата на населеното място, уточни Александър Цветков. По думите му това може да стане до края на годината и няма да оскъпи таксиметровите услуги.

От Българската асоциация на собствениците в автомобилния транспорт одобриха предложените промени и обясниха, че това ще пресече сивия сектор в транспорта и ще намали цените на междуселищните превози, тъй като ще се увеличи ефикасността на транспортното обслужване.

Източник: Дарик









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Горд член на "Глас народен", начело със Светльо Хиподилски! Бивши комунисти няма! Б(*П, ГЕйРБ, ДуПеСе и Атака - в Батака! Време е за промяна!
на 08.09.2010 г.
0
 
 
Идеално ще стане, само да се осъществи! Пример давам: пътуваш с влак от Пловдив за Шумен (едно на ръка, че е живо самоубийство като време, но наистина това е може би най-удобният начин). Като пристигнеш в Шумен в 22:00, а искаш да стигнеш Каспичан примерно, какво правиш? Не става! Друг е въпросът, че специално този "бърз" влак (http://razpisanie.bdz.bg/SearchServlet?action=listTrainStops&trainnum=4640&date=08/09/2010) може да е наистина бърз (по мои сметки с поне половин час, той кара в Стара Планина като Пътнически...), да се изтегли един час по-рано и да отива до Варна! Логиката е - добре, тръгва от Пловдив, ама крайна спирка - на средата на Делиормана!
-1
 
 
Звучи ми доста планово за да е добре (за пътниците). Къде отиде конкуренцията и удобството на пътуващите. По времето на Т.Ж. ако между две населини места има влак - автобус не се полагаше. Пример София - Пловдив (само влакове имаше). Ако се изостави пазарния принцип това е връщане към административно - планово стопанство (не ни чака нищо добро или евтини). Не е редно министъра на транспорта да определя къде (и кога) щи има автобуси и къде не - това е работа на пътниците и превозвачите.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Газови доставки
Бюджет 2024
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: