Малко тържество за малката победа относно спирането на МПС-та в Морската градина

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (5)
11:12 / 03.08.2012
2122
"Обръщаме се към вас, за да изкажем своята дълбока благодарност и признателност към гражданските сдружения и обикновените варненци, които се включиха в спонтанната инициатива за блокиране входовете на Морската градина за МПС. На всички тях дължим извоюваната поредна победа - в изявление на Кмета на Варна и на Вътрешния министър бе оповестено налагането на ограничителен режим за достъп на МПС в парка. Предварителната информация с която разполагаме е, че този режим все още няма да премахне автомобилите от ЦЯЛАТА Морска градина (вкл. и м-т Салтанат, като неделима част от нея). Въпреки това считаме, че нашите управляващи направиха стъпка в правилната посока - една стъпка за изграждане на гражданското общество във Варна", това каза Славена Панайотова - председател на ГС "Варна диша".

Във връзка с този успех, от сдружението канят варненци на един малък хепънинг на площадката до р-т Хоризонт (неправилно считана за паркинг) в събота, 04.08.2012 от 18:00 часа. Ще има забавни игри за децата, а за възрастните информационна кампания за това, което се случва с нашата Морска градина.

"В заключение сме длъжни да отбележим, че съвместно с други варненски сдружения и симпатизиращи граждани оставаме в очакване на реалните действия на нашата официална власт. Наред с това ние продължаваме да работим за възстановяването на ЦЯЛАТА Морска градина в полза на гражданите на Варна", завършват от ГС "Варна диша".


Виж коментарите (5)

Още по темата (206):
29.09.2022 Без коли в Морската градина, вижте кога ще влезе в сила!
15.07.2022 Община Варна: Морската градина е държавна собственост, областният управител може да забрани движението на автомобили!
15.07.2022 Благомир Коцев: Не е в правомощията ми да издавам заповед за забрана на коли в Морската градина, това е фалшива новина!
15.07.2022 Сигнал: Областният управител забранява движението на автомобили и в Морската градина
09.02.2021 Терен от близо декар в Морската градина във Варна – продаден на частник
31.01.2021 Адвокат Балачев: Нека активисти на ДБ с имоти в Морската градина ги дарят за зелени площи
Още новини от Новини от Варна:
Варна даде старт на туристическия сезон с грандиозен концерт
Предупреждение: Язовир "Елешница" няма да може да удържи водата п...
Варненци изпращат седмицата с облачно време
ФКЦ-Варна с нов директор и ново име
Брокери: Хора с добри финансови възможности сменят апартамента си...
Община Варна се включва в националната здравна кампания за борба ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).