Мандала"Цветето на живота“ ще бъде дарена на детски център във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:10 / 16.11.2016
1067
Ръчно изработено произведение на изкуството - мандала "Цветето на живота", ще подари официално на 17 ноември от 14,00 часа Мая Миронова-Пройчева, създател на холистичен център "Body-Mind-Spirit" във Варна, на Детския център "VisionJunior". Дарението ще се извърши в Агенция за социално развитие "Вижън", блок 27 в квартал "Чайка".

Детският център бе създаден съвсем наскоро към Агенция "Вижън" и ще осигурява подкрепа на деца с увреждания.
Изработването на мандалата е инициатива на Мая Миронова-Пройчеваи е символичен жест в знак на подкрепа на децата, които ще посещават детския център "VisionJunior".
 
Мандалата бе изработена по-рано тази есен в специално организиран за целта уъркшопс участието на приложницитеГаля Райчева, Златка Божилова, Красимира Маринова, гости на холистичния център, журналисти.

Направена е ръчно от цветни пясъци и камъни върху платно с размери 80/80 см. Цветовите съчетания са съобразени с кодираното послание на мандала - образна картина на света, условна структурна схема на микро и макрокосмоса, символ на хармония. Проведеният уъркшоп предизвика интерес. Подобен ще бъде проведен отново на 19 ноември в холистичния център на ул. "ИларионМакариополски" № 1под ръководството на приложничката Галя Райчева, която изработва плетени мандали. 

Мандала на санскрит означава кръг и център. Коренът "манда" се превежда още и като "същност" според някои източници.Мандалите са с формата на кръг, концентрични окръжности и повтарящи се хармонични фигури в окръжност.Използват се като символи за вдъхновение, в някои религии за медитация, зaкрила и лечение. Смята се, че при наблюдение на мандалата се усещат положителни чувства и емоции и тя има силна зареждаща сила. Тя е универсален символ и се среща из целия свят - от традициите на индианците в Северна Америкадо тези на аборигените в Австралия.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Защо бул. "Княз Борис I" във Варна е княз и кой е втория?
Варна ще улесни миряните за Великденската нощ
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Уникална къща във Варна, построена през 1894 г., е сред най-отлич...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).