Марешки: 60 стотинки е нормална цена и за такси, и за автобусен билет

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
13:22 / 28.01.2016
2061
Цените на дизела и бензина могат да паднат с още 0,05 лв. Това заяви във варненския ефир на Дарик бизнесменът Веселин Марешки, който е собственик на бензиностанция в морската столица. Той припомни, че преди две години дизелът се е продавал за 2,60, докато сега цената му е 1,50 лв.

"Виждаме, че вече цените са паднали в цяла Варна, а не както беше досега само във "Владиславово". Ние се стремим към такъв ефект - това да се отрази и на цените на стоките, на таксиметровия и автобусния превоз", коментира Марешки.

Според него при тези цени на горивата билетът за градски транспорт трябва да поевтинее.

"Аз мисля, че на въпроса се гледа сериозно от страна на кмета, който е водил разговори с премиера в тази посока. При такъв спад на цената на дизела, ако аз бях кмет, билетчето щеше да струва 60 ст.", заяви бизнесменът.

0,60 лв. за километър таксиметров пробег е адекватно решение при настоящите цени на горивата и шофьорите могат добре да печелят, смята Марешки.

Той има амбицията да открие бензиностанции във всички областни градове до края на годината. Бизнесменът имал редица предложения и се обсъждали много проекти. Въпрос на техническо изпълнение било къде и кога ще се отворят обектите.

Марешки увери, че до момента не е имал проблеми с конкуренти и не се притеснява за живота си, тъй като "прави добро за милиони българи".

"Желанието ми е да правя добри неща за хората и те да го усещат бързо в максимално голям мащаб. На практика обаче не чух нито една изява по този повод от президента например. Очаквам той да защитава интересите на народа. И когато има ограбване на народа, той да призове и натиска институциите да си свършат работата. На българите им трябва президентът да бъде съвестта и да кара институциите да работят за гражданите", посочи фармацевтичният бос.

Той добави още, че ако влезе в политиката, хората няма повече да бъдат ощетявани.

"Ефектът би бил голям. Бизнесът ще си върви, опозицията ще може да пита за цените на тока, газта и за другите цени. Народът бива методично ограбван. Няма свободни мъже и жени, които да изразяват желанието на хората. Ако не бях направил бензиностанция, цените щяха да са около 2 лева", добави Веселин Марешки.

 


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Тестът за коклюш във Варна е много скъп, хората масово не си го п...
Абсурди заради зелената зона във Варна: Ще може ли мъж да ползва ...
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).