Марио Хосен и Софийската филхармония вдигнаха на крака публиката в Летния театър

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:32 / 29.07.2021
2301
Забележителният концерт на Софийската филхармония с Марио Хосен на 27 юли вдигна на крака публиката в Летния театър на Варна съобщи Нина Локмаджиева. Предизвикателствата на горещата лятна нощ на открито край морето не попречиха на музикантите да подарят на многобройните почитатели една незабравима среща с изкуството.

Познавачите обърнаха внимание на темпераментното, но балансирано водене на маестро Тодоров, което превърна оркестъра в един перфектен организъм, дишащ заедно с диригента.  Публиката посрещна с възторг виртуозното изпълнение на Марио Хосен на Концерта за цигулка и оркестър от Йоханес Брамс. Обикнат от ценителите във Варна и по света като ненадминат в огнената интерпретация на Паганини, сега проф. Хосен се представи и като задълбочен познавач на немския романтизъм и стила на Брамс.

Оркестърът поднесе на фестивалната публика и едно блестящо изпълнение на Симфония №3 от Феликс Менделсон.​

Музиковедът Мария Кондова сподели развълнувана след аплаузите: “Бяхме свидетели на един пореден връх в програмата на “Варненско лято" - изключително добър концерт на много високо ниво, което абсолютно приляга на нашия вече почти 100-годишен музикален фестивал."

Публиката, преживяла едно от големите музикални събития на Лято 2021, очаква с интерес следващите концерти от програмата на ММФ “Варненско лято". Предстоят два красиви камерни концерта - на 31 юли е рециталът на оперната прима Красимира Стоянова и уважавания пианист Людмил Ангелов, а на 1 август - гастролът на легендарните французи Пиер Амоял - цигулка, и Бертран Жиро - пиано. И двата концерта ще бъдат в Градската художествена галерия с начален час 19:00.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Абсурди заради зелената зона във Варна: Ще може ли мъж да ползва ...
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).