Марио Шиваров отрича да е Красьо Черничкия в ОбС Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:15 / 17.11.2010
1860
Какъв е Марио Шиваров и какво общо има с Общинския съвет във Варна и фирмата "Градски транспорт"? Това се питат синдикалните лидери в общинското предприятие. Не се питат само те, а всички останали, които следят отблизо работата на новите общинари.

Иначе скандалът около фирмата придобива нови измерения и е на път да завлече в центрофугата на недоволството и председателя на Общинския съвет Николай Апостолов, както и един от най-любопитните персонажи на варненската политикономическа сцена - бизнесмена превозвач, активист на ГЕРБ - Марио Шиваров.

Синдикалните лидери в предприятието разказаха, че два пъти са искали среща с шефа на ОбС Николай Апостолов заради тежкото състояние в предприятието. Вместо Апостолов обаче с предложение да оправи проблемите в общинската фирма им се обадил частникът Марио Шиваров. Бизнесменът категорично отрече твърденията и поиска да се разграничи от образа на "Красьо Черничкия" в "Градски транспорт". Николай Апостолов също заяви, че твърденията на синдикатите не отговарят на истината. Тогава кой лъже?

"Готови сме да се подпишем. Нашата дума срещу тяхната. Поискайте разпечатки от разговорите и всичко ще стане ясно" - заяви лидерът на КТ "Подкрепа" в "Градски транспорт" Тянко Георгиев. Шефката на Асоциацията на демократичните синдикати в ГТ Теменужка Петрова посочи, че наистина два пъти са искали среща с Апостолов, но вместо него на повърхността изплувал именно Марио Шиваров.
За първи път 4-мата синдикални лидери поискали среща с Апостолов преди около 3 седмици. Помолили секретарката да им уреди време за разговор в удобен за председателя час. Оставили телефон за връзка на Теменужка Петрова, тъй като е дама, посочи Тянко Георгиев. След известно време обаче й позвънил не Апостолов, не дори и секретарката му, а... човек, представящ се за бизнесмена Марио Шиваров, който предложил да им реши проблемите.

Разбира се, синдикалистите отказали, защото Шиваров на документи е никакъв в Общинския съвет, както и в "Градски транспорт", т.е. няма как да взима решения от името на съвета.

"Направихме втори опит за контакт с Апостолов. Теменужка звънна пред 4-мата синдикални лидери на секретарката на Апостолов и включи високоговорителя, за да чуваме. Секретарката пита и всички го чухме - "Марио не ви ли се обади?" - твърди Георгиев..

Не бил конкурент, но

Фирмата му обслужва линия 182

Марио Шиваров е сочен за един от основателите на ГЕРБ във Варна. През 2003 г. бе кандидат за общински съветник от името на Партията на българската средна класа. Собственик е на фирма "Мако 2000", която се занимава основно с транспортна дейност. Обслужва линия номер 182. Той обаче не се смята за конкурент на "Градски транспорт".

Тянко Георгиев, КТ "Подкрепа"

Нещата придобиват криминален характер

Нека да извадят разпечатки от разговорите и всичко ще стане ясно, предлага лидерът на КТ "Подкрепа". Какъв интерес имаме да лъжем. Вече не желаем да се срещаме с Апостолов, посочи Георгиев. След като не успели да говорят с него, те се обърнали към кмета и се срещнали с главния секретар на общината Михаил Куликов. "Те поне ни приеха с разбиране. Сега ще искаме среща с всички, с областния управител, с лидера на ГЕРБ Павел Димитров и т.н., защото нещата придобиват криминален характер" - посочи Георгиев.

Източник: в. "Народно дело"


Виж коментарите (0)

Още по темата (8):
22.11.2010 "Градски транспорт" няма да стачкува
19.11.2010 Потушили напрежението в “Градски транспорт"
17.11.2010 От "Градски транспорт" пишат доклад до ресорните комисии в общината
17.11.2010 Общинският съвет се сети за проблемите в "Градски транспорт"
16.11.2010 Прокуриста на Градски транспорт: Спокойни сме, че софийската борса определя доставчика
16.11.2010 "Градски транспорт“ дава 9 млн. лв. на посредник за нафта
Още новини от Новини от Варна:
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Във Варна строителният бранш се срещна с кандидати за депутати на...
Корабът, който блъсна друг плавателен съд край Румъния, пристигна...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).