Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Мария Игнатова представя "Нереални реалности" във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 07:10 / 14.05.2012Коментари (0)1029
©
Днес в Арт салон на Радио Варна в голямата зала от 18:30 ч., художничката Мария Игнатова представя изложба живопис "Нереални реалности".

Фантазии, мечти или нереални реалности са картините на художничката Мария Игнатова? Всеки ги приема по свой начин. Като че ли с тях Мария иска да ни каже да не се страхуваме от необятността на Вселената, а да полетим към нея и да се радваме на живота във всичките му измерения и да открием любовта.

Родена и израснала в Русе, Мария Игнатова обожава от детските си години математиката и я изучава в цялото й разнообразие. Завършила е ВМЕИ Варна, сега Технически Университет и придобива магистърска степен - машинен инженер. Дълго време работи по специалността си. Започва да се занимава с бизнес, изучава икономика и става магистър по външна търговия.

През цялото това време тя не спира да мечтае и срещата през февруари 2004 година с учителката й - г-жа Стефка Балджиева - за нея е съдбовна. Създателката на единствената в света школа по нетрадиционна живопис за рисуване с пръсти с маслени бои, нанасяни с пръсти върху платно, й показва, че има талант и така мечтата й да стане художник се осъществява.

Своя вътрешен свят Мария Игнатова изразява чрез хармонията на цветовете, вписвайки ги като елементи от една Вселенска хармония. От картините й струи жизнерадост, енергия, надежда, любов, оптимизъм и философия. Нежните цветове и ярка палитра, загадка и женственост, импресия и удивителна искреност са част от думите, изказани за нейните картини. Оригинален стил, невероятен дух и емоционален взрив, така могат да бъдат описани фантастичните импресии, с които зрителя бива завладян и изваден от реалността, наслаждавайки се на картините на художничката.

С нежните си женски пръсти, забавлявайки се като рисува, Мария Игнатова пресъздава нейната представа за духа, материята, природата и любовта. Създадените на подсъзнателно ниво картини излъчват енергия, която зарежда всеки, който ги наблюдава и може би помага да открие в себе си добротата и своите мечти.

Карнавал на цветове, хармония и красота, вълшебен свят на светлини - това само част от описанията на нейните картини, с които художничката иска да помогне на хората да открият вълшебството на мечтите си и така да ги направи щастливи.

До този момент художничката е създала над 300 платна, има 5 самостоятелни изложби и участия в съвместни изложби.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Изграждане на Национална детска болница в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: