Мартеничкова кампания започна Карин дом във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:09 / 08.02.2017
1204
В Карин дом най-ценното е детският смях. Засмяното детско личице и грейнали очи, по магичен начин правят предизвикателствата по-лесно преодолими, а ежедневната терапевтична работа по-интересна и ползотворна за децата и екипа.

Каним всички наши съмишленици и приятели да изработят красиви, цветни мартенички. Децата в Карин дом заедно със своите терапевти и учители вече започнаха своята малка работилница и с много желание направиха чудесни традиционни мартенички.

Желаещите могат да се включат като изработят и донесат мартенички до 20 февруари на място в Карин дом, или изпратят по пощата на адрес: Местност Свети Никола, ПК 104, Варна 9010, "За мартеничкова кампания 2017".

Всички мартенички, които получим и направим заедно с децата в Карин дом ще бъдат продадени на благотворителни базари, организирани от наши дългогодишни партньори, а всеки който желае да закупи мартеничка, може да дойде на място в Карин дом.

Събраните от кампанията средства, Карин дом ще използва за закупуване на материали и оборудване, подходящо за стимулиране на вестибуларните усещания на децата със сензорни дефицити.

Част от това оборудване е терапевтичната люлка, която ще подпомогне терапевтите на Карин дом да работят за стимулиране на вестибуларния апарат и мускулния тонус, дихателни упражнения, релаксация и разбира се за много детски усмивки и щастливи мигове. Всички игри, които са свързани с приятното за децата въртене, са не само забавни, но и полезни за развитието им.

Оборудването ще подпомогне терапията на децата от аутистичния спектър, с множество увреждания, Детска Церебрална Парализа, хиперактивност, дефицит на вниманието и др. Люлката, която искаме да закупим е важен елемент от оборудването за сензорно-интегративната терапия. Вярваме, че с Ваша помощ ще успеем да реализираме тази идея!

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).