Местният парламент взема важни решения днес

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
09:30 / 30.03.2022
786
Двадесет и четвъртото заседание на Общински съвет – Варна ще се проведе днес в зала  "Пленарна". То ще започне започва в 9:00 часа и ще може да се проследи и онлайн през YouTube канала на институцията. В предварителния дневен ред са включени 12 точки. 

Съветниците ще решат дали да подпомогнат ресторантьорския бранш, като освободят собствениците на заведения от такса "тротоарно право“ за 3-месечен период. На гласуване ще бъде подложено и предложение за промени в цените за таксиметров превоз във Варна.

Предвидено е още Общинският съвет да одобри нови правила за прием в детските ясли и да приеме изменения в наредбата за записване на деца в градините. Очаква се местните депутати да вземат решение, в което хората с трайни увреждания ще имат право на персонални места за паркиране до домовете си.

Утвърждаването на окончателното класиране от конкурса за нови управители на общински лечебни заведения също фигурира в дневния ред.

На обсъждане ще бъде подложено искането за отпускане на финансови средства за ефектно осветление за Катедралата "Св. Успение Богородично“ и за облагородяване около новия храм "Св. Прокопий Варненски“.

Местният парламент ще гласува и еднократни помощи на социално слаби варненци и на хора със здравословни и репродуктивни проблеми.

Заседанието ще завърши с дискусия с гражданите.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Абсурди заради зелената зона във Варна: Ще може ли мъж да ползва ...
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).