Местният парламент заседава за последно тази година

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:14 / 21.12.2017
1042
Последното за годината заседание на Общински съвет - Варна започна в 9 часа в зала "Пленарна". В проекта за дневен ред фигурират 9 точки.

Съветниците ще трябва да решат дали да дадат съгласие за поемане на дългосрочни общински дългове. На комисията по финанси и бюджет предложението за теглене на кредити, с които да се реализират мащабни проекти във Варна, получи почти единодушна подкрепа.

Местният парламент ще гласува и общинска субсидия за три лечебни заведения. Предвижда се от бюджета на Община Варна да бъдат отпуснати средства за нуждите на МБАЛ "Св. Анна", СБАЛОЗ "Д-р Марко Марков - Варна" и ДКЦ "Св. Иван Рилски" - Аспарухово.

На гласуване ще бъде подложен и предложеният от кмета проект на план-сметка "Чистота" за следващата година. За почистването на града са заложени малко над 29,65 млн. лева.

Одобряването на ПУП-ПРЗ на част от Южна промишлена зона и селищно образувание "Планова" също фигурира в дневния ред на днешното заседание. Очаква се Общинският съвет да приеме и актуализирана стратегическа карта за шум в околната среда на агломерация Варна.

Една от точките е упълномощаване на представителя на Община Варна за участие в Общото събрание на акционерите на "Спортен комплекс Варна" АД.
Предвидено заседанието да завърши с дискусия с гражданите.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).