Международният музикален фестивал "Откритие" с нов формат през 2017

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:17 / 03.05.2017
3432
26-тият Международен музикален фестивал "Откритие" ни среща с лауреати, носители на награди от конкурсите за песен и за изпълнител в досегашни издания на фестивала, както и с млади дарования . На специална Гала вечер на 14 май от 19 часа в Драматичен театър "Стоян Бъчваров", българската публика ще види част от "Звездите на Откритие", чиято музикална кариера започна от Варна и от сцената на един от малкото запазени не само български, но и европейски фестивали за международна изява на млади композитори, аранжори, текстописци и изпълнители на съвременна поп и рок музика. 
 
Доно Цветков, директор на ММФ "Откритие": "Няма да скрием, че тази година заради недостатъчна финансова подкрепа, възможността да организираме "Откритие" така както го познава българската публика, е ограничена. За първи път в 26-годишната история на фестивала традиционните конкурси за песен и за изпълнител ще отпаднат от програмата. Да, за съжаление това се случва, когато Варна е Европейска младежка столица - явно приоритетите са други! Но имаме възможност да срещнем публиката с някои от лауреатите на конкурсите през годините, да си припомним техните първи стъпки на музикалната сцена и да ги видим като напълно завършени и успешни артисти днес. "Откритие" отново ще предложи нещо различно, интересно и надявам се интригуващо." 
 
На Гала вечерта ще видим Olawumi /Великобритания/, Боби Мойсовски /Македония/, дует "Мания", Деси Добрева, Джанис /Малта/, Олга Горничар /Беларус/, Стефан Митров, Ямур Кьорооглу /Турция/ и др. От "Откритие" помним първите стъпки в кариерата на Десислава Добрева, Миро-Мирослав Костадинов и Галина Курдова (дует "Каризма"), дует "Мания", Нора Караиванова, Поли Генова, Николай Манолов, Михаела Филева и много други български изпълнители, които днес са сред звездите на младото поколение. 

В международен мащаб сред лауреатите на фестивала са множество изпълнители, сред които носителката на награда "Грамми" Джия Руа/ първа награда на "Откритие 2009" /, лауреатите на "Евровизия" Нико, Михай Трайстариу, Луминита Ангел, Джули Зара и Лудвиг Галеа, а също така и познатите от сцените на Сан Ремо Лука Сепе, Елза Лила и много други млади и талантливи изпълнители и автори на песни от близо 70 държави. Те получиха първите си награди на сцената на "Откритие" и с гордост вписват фестивала и Варна в своите биографии. Сред гостите на фестивала през годините са били почти всички популярни български имена, както и международните звезди Филип Киркоров, Джон Лоутън, Ин-Грид, Лейди Лишър, Силвия Медзаноте и много други. В съпътстващата си програма "Откритие 2017" отново ще предложи представяне на музикални филми, книги, дискусии и др.

Виж коментарите (0)

Още по темата (66):
30.08.2022 Чикс и Джани Валино: "Откритие" е една най-големите възможности за певци, композитори и автори от цял ​​свят!
27.07.2022 Ивелина Балчева: Фестивалът "Откритие" откриваше музикални "открития" преди големите формати
28.06.2022 Китаристът на Б.Т.Р. "искрено и лично" за ММФ "Откритие"
23.06.2022 Популярна певица от Киргизстан със светъл спомен от Варна
21.06.2022 "Откритие" продължава да открива нови пътища към своята публика
26.05.2022 Александрина Симеон: Музиката свързва хората, дава им нови идеи и импулси!
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).