Международно изложение на туристическия бранш от Черноморския регион предстои във Варна

Автор: Екип на Varna24.bg
Коментари (0)
08:30 / 03.11.2022
833
На 8 и 9 ноември от 10,00 ч. във Варна ще се проведе международно изложение на туристическия бранш от Черноморския регион. Основна тема на събитието е туризма, основан на преживяванията с фокус върху културно-историческото наследство, а мястото: ул. "Оборище“ 13А, конферентна зала на ВУМ.

Концепцията за икономика на преживяванията се появи преди около 20 години и бързо придоби популярност. Днес почти всеки потребител заявява предпочитанията си към продукти, осигуряващи му добавена стойност – наслада за сетивата и спомен за цял живот. Компаниите от всички сектори се въоръжиха с инструментариума на съвременните технологии – изкуствен интелект, виртуална реалност, роботи и др., за да предложат уникално изживяване. За туристическия сектор, който до голяма степен разчита на ресурсите на миналото – оставеното ни културно и историческо наследство, това бе едно истинско предизвикателство. И все пак, съвсем малко време бе нужно на операторите от сектора на гостоприемството, за да създадат и популяризират иновативни бизнес модели.

Предстоящото събитие ще разгледа именно такива успешни практики. Акцентът през първия ден (8. XI) ще бъде върху примерите от Армения, Грузия и Гърция, а на втория (9.XI) върху изобретателността на родните оператори. Предвидени са и поредица от допълващи лекции, в които проф. Станислав Иванов – утвърден изследовател и преподавател в областта на туризма (ВУМ) и Павлин Косев – председател на Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите (ВАРХ), и други експерти, ще дадат на участниците практически насоки относно създаването и популяризирането на подобни продукти, възможните технологични иновации и публични политики, на които могат да разчитат. За финал шеф-готвачите от Института по кулинарни изкуства към ВУМ ще предложат уникално изживяване за небцето – демонстрация и дегустация на типично за региона ястие.

Форумът ще осигури условия за създаване на нови бизнес партньорства и изграждане на мрежи и сътрудничество.

Изложението е с вход свободен за всички заинтересовани лица и ще бъде полезно за работата на всички оператори от сектора на гостоприемството, нестопански и браншови организации, изследователи и потребители. Необходима е предварителна регистрация: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfMxisWF7O8wyEfRa8xmxCkWx1I1I6JAvx77jgEZaVxPq2ykA/viewform

Събитието се организира от Висше училище по мениджмънт в рамките на проект PRO EXTOUR "Насърчаване на туризма на преживяванията с фокус върху културно историческото наследство на черноморския басейн“, който се осъществява по СОП "Черноморски басейн 2014 – 2020“.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби
Голям проект във Варна продължава да предизвиква масово недоволст...
Днес за последно варненци ще са на аванта
Ето какво ще бъде времето във Варна днес
Изложба на картини с пъстро настроение и иновативни скулптури оча...
ПП "Български Възход" Варна входира листата си за предстоящите из...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).