Международното бианале на стъклото ще се проведе във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:55 / 10.03.2017
1152
Започна конкурс за избор на автори, които да представят творби от художествено стъкло по време на Международно биенале на стъклото, което ще бъде открито на 27-ми септември т.г. По време на събитието ще бъдат организирани изложби, лекции и творчески ателиета в няколко български града, сред които Варна, София, Велико Търново и Белослав. Инициативата се реализира с помощта на Община Варна. Жури ще осъществи селекцията на творбите, които да бъдат включени в биеналето.

За участие в конкурса изискванията са следните: снимка на реализирана творба, изпълнена от стъкло, с размери минимум 300 DPI, над 3000 пиксела по широката страна, препоръчително на бял фон. Тя трябва да бъде изпратена на glassbiennalebg@gmail.com. Прикаченият файл трябва да съдържа име на участника и името на творбата. Крайният срок за изпращане на снимката е 1-ви юни.

За участие с проект се изисква снимка на проект /макет; визуализация; технически чертеж с размери; художествена рисунка/, която трябва да бъде изпратена на същия адрес, отново със срок до 1-ви юни, както и имената на участника.

Желаещите могат да приложат проект за духано стъкло /снимка на макет; визуализация; художествена рисунка; технически чертеж с размери/, който да бъде реализиран в град Белослав, като част от демонстрациите по време на Международно Биенале на Стъклото. Творбата ще бъде реализирана от чешкия майстор Ондрeй Стрнадел и изложена в галерия "Белославско стъкло".


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).