Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Мила Маврова: Конкурсът "Арт старс-Звезди на изкуството" е уникален за Варна
Автор: Екип Varna24.bg 13:20 / 15.09.2016Коментари (0)1436
- Г-жо Маврова, какви са вашите впечатления от Втория международен конкурс "Арт старс-Звезди на изкуството", как премина събитието в съпоставка с първото издание? Имаше ли изненади или някакви затруднения?

- Впечатленията ми от Второто издание на нашия конкурс са още много пресни и не всичко може да се осмисли, тъй като времето за равносметки е много кратко - само няколко дни. Но въпреки това целият екип, с който работихме по осъществяването на това мащабно събитие е много удовлетворен. Даже бих казала, че всички сме много щастливи. Първо интересът към конкурса беше много голям - почти двойно увеличение на участниците. Той набира скорост и перспективата за следващите издания е той да получи още по-голямо признание. Всичко започна преди почти три години, когато се събрахме съмишленици и решихме да създадем такъв конкурс, който да обогати палитрата от подобни начинания във Варна. За целта се създаде фондация "Звезди на изкуството", чийто председател съм и заедно с международната дамска организация "Inner wheel"основахме този конкурс. Изненадите за нас бяха от най-различно естество, но най-вече от увеличения брой участници, което изискваше повече усилия за организацията на събитието.

- Кое прави уникален този конкурс за град като Варна?

- Конкурсът е уникален по няколко показатели. Първо в него са включени три категории свързани с пеенето; Поп и джаз пеене, Класическо пеене и Народно пеене. За първи път във Варна се провежда конкурс по класическо пеене. Интересът към него е много голям и се очертава да стане средище за оперни певци от България и чужбина. Майсторският клас по оперно пеене на Доц. Иванка Нинова е също съществен акцент в конкурса.

Журито по класическо пеене с председател Даниела Димова раздаде 39 награди, някои от които уникални. Журито по поп пеене с председател Хайгашод Агасян раздаде 103 награди , а по народно пеене с председател Пепа Запрянова - 61 награди.
Аз смятам, че Варна се нуждае от този конкурс. Препълнените зали го потвърждават.

- Лесно ли е да бъде организирано събитие в подобни мащаби? Срещнахте ли подкрепа и от къде?

- Разбира се, че такова събитие се организира много трудно. И без подкрепата на съмишленици няма как да се осъществи. Община Варна чрез Фонд "Култура" подкрепи финансово конкурса. Много сме благодарни и на спонсорите, които ни подадоха ръка и в тези трудни времена също ни подкрепиха с пари или с подаръци. Особено сме благодарни на господин Николай Банев, основател на Българска инвестиционна група, който осигури средства за наградите Grand Prix в категорията Поп пеене - една награда и в категорията Народно пеене, три награди. Представител на господин Банев лично връчи паричните награди на отличените. Не мога да не спомена Обществен дарителски фонд за Варна, Община Аксаково, Община Варна, Дамските клубове Inner Wheel от региона и други.

- Разбрахме, че непосредствено след приключването на конкурса заминавате за участие в чужбина, споделете повече?

- Отиваме на конкурс в Италия - "Звездите на Гарда" на едно живописно място на езерото Гарда в подножието на Алпите с голяма група певци, танцьори, инструменталисти. Тръгваме буквално пет дена след приключване на "Art stars", и очакванията ни са големи.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Бюджет 2024
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждане на Национална детска болница в София
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: