Минералната чешма до дом "Младост" ще бъде изградена на ново място

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
12:58 / 07.03.2023
9897
Чешмата с минерална вода до дом "Младост" ще бъде изградена отново, но на ново място. До 2 седмици се чака да излезе разрешението за градежа й. Тя ще бъде съградена до бившия "Пфое мол" на бул. "Сливница". Теренът е общински. Там имаше преместваем обект, който е премахнат. Това стана ясно от думите на кмета на район "Младост" Христо Христов.

Важната чешма, от която си пълниха вода стотици варненци, не функционира от 2021 година. Тя се намираше и в частен терен - на дом "Младост", който бе съборен.

Така проблемът се стовари на местната администрация във Варна, тъй като много хора желаеха тя да бъде възстановена. В търсене на решение бе открито новото място - общинска собственост. Сега ще се издирва от къде преминава тръбата от каптажа, който ще захранва възстановената чешма. Ще бъде закупена и нова помпа. Ще се постави и премахнатата плоча в чест на Капитан Петко войвода, стана ясно още от думите на районния кмет.

Чешмата до дом "Младост" бе една от малкото, чийто вода бе годна за питейни нужди. Това я правеше притегателно място за десетки, които извиваха опашки да напълнят безплатно тубите с живителната минерална течност.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Измениха проекта на голям строеж във Варна
Ето какво време очаква варненци днес
Транспортираният мъж от Варна до София със самолет "Спартан" е в ...
Корабът "Руен", който беше отвлечен от сомалийски пирати край Йем...
Варненец: Това икономия ли е или какво?
Жълт код за Варна! Ето за какво ни предупреди НИМХ


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).