Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Министри поканени на тържество на "Випуск 2012" от ВВМУ "Н. Й. Вапцаров"
Автор: Екип Varna24.bg 17:22 / 03.08.2012Коментари (0)2103
© Varna24.bg
Бивши и настоящи студенти от
ВВУ "Никола Йонков Вапцаров":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
На 11.08.2012 г. от 10:00 часа в зала 1 на Фестивален и конгресен център - Варна ще се състои тържествено връчване дипломите на студентите от "Випуск- 2012" на Висшето военноморско училище "Н. Й. Вапцаров".

На тържеството дипломи ще получат 34 студенти с образователно-квалификационна степен "магистър" по специалностите "Корабоводене", "Корабни машини и механизми", "Управление на пристанищата", "Електрообзавеждане на кораба" и "Технология на кораборемонта", а с образователно-квалификационна степен "бакалавър" - 118 студенти по специалностите "Корабоводене", "Корабни машини и механизми", "Корабна радиоелектроника", "Електрообзавеждане на кораба", "Технология и управление на флота и пристанищата", "Речно корабоплаване" и "Технология на кораборемонта".

Отличник на "Випуск- 2012" на ВВМУ "Н. Й. Вапцаров" с общ успех от курса на обучение "Отличен- 5.96" е курсант- мичман Десислава Ангелова Русева- специалност "Организация и управление на тактическите подразделения от ВМС", специализация "Военноморски комуникационни и радиотехнически системи". Първенец на "Випуск- 2012"- студенти е бакалавър Есин Ерол Мехмед - специалност "Технология и управление на флота и пристанищата" с общ успех "Отличен- 5.95".

Придобитата от випусниците професионална квалификация е с международно признание.

Тържеството ще започне с посрещане бойното знаме на ВВМУ "Н. Й. Вапцаров", изпълнение на химна на Р. България от Представителният духов оркестър на ВМС и ще бъде открито със слово на Началника на ВВМУ "Н. Й. Вапцаров" капитан I ранг проф., д.в.н. Боян Медникаров. Следва заповед на Началника на ВВМУ за дипломиране на студентите, награждаване на първенеца на "Випуск 2012" на ВВМУ "Н. Й. Вапцаров" и отличниците по специалности, връчване на дипломите на студентите, връчване на награди от представители на фирми и организации от морския бизнес и индустрия. След поздравленията към випускниците от официалните лица церемонията ще завърши с изпълнение на химна на ВВМУ - "Чеда сме ние на морето" и изпращане на бойното знаме на ВВМУ "Н. Й. Вапцаров".

На тържеството на студентите от "Випуск - 2012" са поканени Министъра на отбраната - г-н Аню Ангелов, Министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията г-н Ивайло Московски, Министъра на образованието - проф. Сергей Игнатов, Заместник- началника на отбраната- вицеадмирал Пламен Манушев, Командира на ВМС - контраадмирал Румен Николов, Кмета на Община Варна- г-н Кирил Йорданов, Областния управител на Варненска област- г-н Данчо Симеонов, Варненския и Великопреславски митрополит- д-р Кирил, Председателя на общински съвет- Варна - г-н Николай Апостолов, Генералните и почетни консули във Варна, Изпълнителния директор на ИА "Морска администрация"- г-н Сергей Църнаклийски, Председателя на Асоциация на възпитаниците на МУ- к-н Петър Тухчиев, Ректорите на Варненските университети, представители на фирми и организации свързани с морския бизнес и индустрия, Бивши началници на ВВМУ.

На 12.08.2012 г. от 9:00 ч. на Морска гара ще се проведе тържествения ритуал по присвояване на първо офицерско звание на курсантите от "Випуск - 2012" на ВВМУ "Н. Й. Вапцаров". Офицерски пагони ще получат 20 курсанти от които 3 момичета. Първенците на специалностите са: "Военноморски комуникационни радиотехнически системи" (курсант- мичман Десислава Ангелова Русева- отличник на "Випуск- 2012" на ВВМУ "Н. Й. Вапцаров"с общ успех от курса на обучение "Отличен- 5.96"), "Корабоводене за ВМС" (курсант- мичман Мария Веселинова Енева с общ успех от курса на обучение "Отличен- 5.86") и "Корабни машини и механизми за ВМС" (курсант- мичман Михаил Василев Михайлов с общ успех от курса на обучение "Мн.Добър- 4.84"). Всички те са преминали успешно петгодишният курс на обучение и ще продължат реализацията си в структурите на ВМС.

Източник: Днес +









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Земетресения в България
Великден 2024 г.
Бюджет 2024
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: