Министър: Царевицата на плажа разваля туристическия ни имидж

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (12)
09:08 / 11.07.2012
2436
Министър Мирослав Найденов поема към морето, но не на почивка, а на проверка. Той се захваща с разносната търговия - царевица, сладолед, понички ... "Смятам лично да пообиколя плажовете. Обикновено, където се появя, бягат от всичко, намаляват и цените, но в случая ще изчезнат. Със сигурност ще има хванати", закани се Найденов.

"Ще бъдат санкционирани и тези, които продават храна по плажа, и тези, които носят отговорност. Концесионерът носи отговорност за спазване на законодателството на територията на концесията, така че той няма как да избяга от отговорност. Ако този с ръчната търговия се скрие и избяга някъде с чантата с царевицата, концесионерът няма къде да избяга. Тези здрави момчета, които събират парите за чадърите, да бъдат така добри да гонят тези с чантите, защото в противен случай ще си платят глобата те. Ако искаме да имаме реномето на добра европейска дестинация, туристическа, гледките с мургавите събратя, които обикалят и продават царевица, слънчоглед и какво ли не на плажа, трябва да изчезнат", каза още Мирослав Найденов. "Това са стандартите. Ние сме в Европа, ако искат да извършват подобен тип дейност, ако искат да отидат в друга страна, където може, но в ЕС това са правилата за безопасност на храните. Те са над интересите на концесионера", подчерта земеделският министър.

Източник: в. "Стандарт"


Виж коментарите (12)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).