Министър Кралев дава старт на празника от Европейската седмица на спорта във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:02 / 19.09.2015
1325
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев ще посети Варна по повод Европейската седмица на спорта #BeActive. Министърът ще даде официално старта на спортните събития в града днес от 09.30 часа на плувен комплекс "Приморски", басейн "Алекси Алексиев".

Красен Кралев и кметът на Варна Иван Портних ще наблюдават турнир по плуване за деца "Сбогом, лято", демонстрации по водна топка и синхронно плуване.

В програмата на празника са включени още турнир по плажен волейбол на Южния плаж, по стрийтбол 3х3 във ВТГ "Г.С. Раковски", състезание по колоездене на пл. "Галактика" в с. Звездица, както и спортната надпревара "Семейни игри", която ще се проведе в Морската градина /Амфитеатър/.

Европейската седмица на спорта #BeActive е част от общоевропейската политика за насърчаване на здравословния начин на живот. Тя стимулира повече хора да се занимават трайно със спорт и физическа активност и доказва, че спортът е достъпен за всички хора, независимо от техния произход, култура, възраст, пол или физически способности.

Лица на кампанията са Ивет Лалова, Александра Жекова, Станилия Стаменова, Даниел Асенов и мъжкият ни национален отбор по волейбол.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Кметът на Варна Благомир Коцев обяви супер новина във Фейсбук, св...
Колона коли блокира Крайбрежната алея! Каква е причината?
Поредната вандалщина във Варна. Ако ние не пазим, няма кой да ни ...
Възмутен варненец: Камионите постоянно си минават, но това никой ...
Ето какво интересно събитие има във Варна днес
Голяма изненада очаква варненци и гости на града!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).