Министър Желязков е на работно посещение във Варна

Автор: Стоян Маджиров
Коментари (0)
14:53 / 14.05.2019
1449
Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков е на работно посещение във Варна днес и утре.

Днес министър Желязков ще участва в кръгла маса по транспортната свързаност в Черноморския регион, която се провежда в Евксиноград. Събитието се организира като част от българското председателство на Организацията за черноморско икономическо сътрудничество (ОЧИС).

Организацията е един от най-важните формати за регионалното сътрудничество, който обединява страни членки на ЕС и страни извън Съюза. Основният приоритет е осигуряването на съдействие за по-добро стопанско развитие на страните членки на ОЧИС. Сигурността и развитието на Черноморския регион, създаване на благоприятни икономически условия – свободни икономически зони, облекчаване на режимите на пътуване и стимулиране на обмена на стоки и услуги между държавите е основна цел на организацията.

Утре, 15 май, от 11.00 часа, министърът на транспорта ще посети полигона за практическа подготовка на морски лица, към "Български морски квалификационен център“ ЕАД. Полигонът е най-съвременния обособен център за практическа подготовка на морските лица в България. По-късно през деня министър Желязков ще има работно посещение на пристанищните терминали Варна-Изток и Варна-Запад. Той ще направи инспекция на реабилитирани помещения за обработка на товари, както и ще се запознае с направените инвестиции от "Пристанище Варна“ ЕАД в нова техника.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Защо бул. "Княз Борис I" във Варна е княз и кой е втория?
Варна ще улесни миряните за Великденската нощ
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Уникална къща във Варна, построена през 1894 г., е сред най-отлич...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).