Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Мишо Шамара на разпит заради "мазни депутати"
Автор: Екип Varna24.bg 11:15 / 11.05.2012Коментари (3)985
©
Варненският рапър Мишо Шамара вчера преди обяд се наложи в продължение на около 20 минути да разяснява текст на своята песен "Сърцата ни", в която критикува управляващата клика и се обръща към народните представители с думите "мазни депутати". "Някакво обяснение да дам ме викаха. Някаква прокуратура щели да сезират. Не знам, не ги разбирам тези неща. Да даваш обяснения за текстове, ми се струва голяма крачка назад към комунизма и обикновено при тоталитарните режими хората ги трепят с калашници. Управляващите трябва да не се правят на рамбовци. Единствено трябва хляб и свобода да осигурят на народа", посочи певецът.

"Полицаите бяха свестни момчета, от нашето поколение, и на тях май им беше смешна цялата тази ситуация. Да давам подобни обяснения, ми се случва за втори път", допълни Мишо.

"Полицейски органи могат да призовават в помещения на МВР при наличие на законово основание за това. Ако някой счита, че е призован незаконно, да пусне жалба в прокуратурата", коментира шефът на полицията комисар Митко Димитров и посочи, че не е проверявал и няма да проверява кой е викал Шамара за обяснения.

Рапърът: По времето на Бай Тошо гонеха за вицове

"Един вид, ако аз в песен си правя майтап или пък в предаване, може да е подсъдно. Но в Конституцията няма такъв текст. Само по времето на бай Тошо гонеха за вицове", коментира рапърът. Не е сигурен дали наистина нещо се готви, или подобни привиквания в полицейското управление са предупреждение, но определено смята, че "не трябва да се мълчи, а да се вдига шум". На стената си във фейсбук Мишо написа: "Приятели, мислех, че свободата на словото е една от основните ценности на ДЕМОКРАЦИЯТА. Доколкото се сещам, България се води демократична държава. На мене ми се струва доста нелогично да давам обяснения 2-ри път в полицията за текстове на мои песни. Полицията е репресивен орган, но който трябва да служи за опазване правата и свободите на хората. Утре (бел. ред. днес) в 10 сутринта отново в управлението, хахах. Бате ви Мишо, врагът на народа, хахаха. Пълен смях. Не мисля, че трябва да мълча и да се правя на шматка."

Източник: в. Народно дело









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 11.05.2012 г.
+1
 
 
Само Инквизицията, болшевиките, фашистите и комунистите са съдили, осъждали и ликвидирали хора заради техните идеи, мисли, убеждения и чувства! Всеки може да се направи извод в какво време живеем.
Aнонимен
на 11.05.2012 г.
+1
 
 
щом се засягат - значи има нещо вярно
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Парламентарни избори 2024
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: