Мистериозно изчезнаха котките от градинката на храм "Света Петка"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
11:59 / 27.03.2015
2007
За отвлечени котки от градинка сигнализират варненци. От доста време край православния храм "Света Петка" във Варна не се вижда нито едно четириного. Доскоро поне няколко мъжки и женски екземпляра живееха в храстите и получаваха храна от минувачи и служители в района.

Една от най-доверчивите и любвеобилни котки дори раждаше малки периодично и хората се грижеха за тях, докато отраснат и поемат по собствен път, спомнят си продавачите.
Четириногите често обикаляха входа на храма и се приютяваха под колоните и арките, когато вали. Разбира се, имаше хора, които ги гонеха, спомнят си работещи от съседни офиси.

Вярващите, които често са в храма, са видели там да влиза мъж с неуравновесен характер, известен с работата си като гробар. Той разпитвал за животните, след което те мистериозно изчезвали и повече никой не ги виждал. Сред християните се носи мълва, че мъжът имал договорка с лекари, на които носел котките, след което следите се губят. Каква част от мълвата отговаря на истината, все още никой не може да каже, но е факт, че котки в градинката наистина няма за разлика отпреди няколко месеца.

За тези, които мразят животните, това може и да е добра новина, но останалите питат: "Какви християни сме, ако към животните проявяваме жестокост, то към хората какво ще проявим..."

Източник: "Народно дело"


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).