Митинг срещу джендър идеологията ще има във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:24 / 13.04.2018
3851
На 14 април от 14 ч. пред Катедралата във Варна ще се проведе митинг срещу джендър идеологията и нейното разпространение в учебните процеси в България. Организатори на събитието са родители от Варна, които сформираха гражданска инициатива срещу Истанбулската конвенция.

Ние, като граждани се притесняваме и във връзка с поставения отново за обсъждане Закон за детско правосъдие, както и от практиките за въвеждане на сексуално възпитание още от детската градина. Смятаме, че се върви към комплекс от мерки, които принизяват ролята на родителя и изопачават основните идеи за защита на децата.

Ние настояваме децата да се включват в мероприятия, организирани от неправителствения сектор само след изрично писмено съгласие на родителите.

Не желаем децата да бъдат обучавани още от детската градина на идеите за сексуално многообразие, нито да участват в анкети и обучения, които представят родителите като насилници, или пък внушават на децата съмнения и колебания относно тяхната полова идентичност.

Настояваме да се запази правото на родителите да осигуряват възпитанието на децата си съобразно своите религиозни и морални принципи и в рамките на законодателството.

Не сме хомофоби, но и не искаме да се размътват главите на децата с колебания и съмнения относно тяхната идентичност и да се разрушава тяхното чувство за сигурност. Това е вредно за самите деца и е своеобразно насилие над тях.

В последно време се наблюдава тенденция на постъпателно разпространение на джендър идеологията у нас. Покрай обществените дискусии около ратификацията на Истанбулската Конвенция излязоха наяве редица факти.

Оказва се, че у нас развиват дейност редица НПО-та, които са финансирани от външни фондове и които промотират идеята, че полът на човек е функция на съзнанието и е въпрос на свободна комбинация от различни фактори като полова идентичност и полово изразяване. Биологичния пол се приема за най-маловажен.

Дори сексуалната ориентация не е основен определящ признак, според джендър идеологията, а най-важното е едно мъгляво понятие, което всеки може да тълкува както си пожелае, но което ще се използва за предприемане на процедури за промяна на пола, както и за съдебно преследване: джендър идентичността, или "идентичност, основана на пол", според Истанбулската конвенция.

Доколко е значимо и основно това понятие се вижда във всички Според листовка, издадена се казва, че ползването на обществени бани, съблекални и тоалетни се извършва според джендър идентичността на човек, а не според неговия биологичен пол.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Тестът за коклюш във Варна е много скъп, хората масово не си го п...
Абсурди заради зелената зона във Варна: Ще може ли мъж да ползва ...
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).